ВійнаСуспільство (відео)

У Чернігові обговорили тему «Перспективи розпаду російської федерації» (Відео)

«Перспективи розпаду російської федерації» – тема обговорення в чернігівській «Просвіті».

«Для чого це треба обговорювати зараз? Щоб не було так, як говорив Тарас Шевченко: «Хвалитесь, що Польща впала? Правда ваша: Польща впала та й вас роздавила». Не тільки Захід боїться розвалу росії, а й ми маємо розуміти, що, коли це станеться, з’явиться купа проблем у нас»,- Василь Чепурний – Голова Чернігівської обласної «Просвіти».

На зустрічі спікери обговорили перспективи розпаду російської федерації з погляду геополітичної, військової та культурницької складової. Кожен доповідач висловив свої думки стосовно теми, підкріплені різногалузевими фактами.

«Зараз два тижні тому пройшла конференція з питання розвалу росії, і мені одразу згадалися наші попередники, які обговорювали це в 50-х роках, якраз ті народи, які були окуповані росією, вони тоді брали участь у цьому питанні. Хай би там що, росія розвалиться, питання тільки, як, коли і яким чином це відбудеться»,- Валерій Рябченко – доповідач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готують освітні заклади, котельні та нові маршрути: Корюківський район в очікуванні зими (Відео)

«Свою думку я скажу теж, вона не є догматичною, але, я вважаю, що буде десь так приблизно, як я думаю зараз:

Я впевнений, що Сибір відійде до Китаю… Керують представники з Московії. Тобто моя думка: території по Урал відійдуть до Китаю. Вони дивляться на Росію і хочуть її ослабити та забрати ці території»,- Олег Обушний – доповідач.

Окрім питання розпаду росії, доповідачі також звертали свою увагу на вплив українців на історію московії.

«Першу дипломатичну місію в Пекіні московської держави очолив наш земляк, він працював у Чернігівському колегіумі. Земляки-чернігівці навіть цю промову розробили для російської імперії. Ідеологію для російської імперії розробили теж наші земляки»,- Олексій Маслов – доповідач.

Цю зустріч організатори називають не останньою. Адже вони впевнені, що це питання треба починати порушувати вже зараз.

«Розпад російської федерації неминучий. Ви абсолютно праві, що ми не знаємо, коли це відбудеться, але зараз сформулювалася інша теза, яку взяли на озброєння – цей процес потрібно керувати»,- Сергій Бутко – представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button