Суспільство (відео)

Секрет смачного шашлику: як зробити маринад і правильно обрати м´ясо (Відео)

Травневі свята – це насамперед виїзд на шашлики. Є чимало рецептів, однак Карен Мкртчан знає, як зробити його максимально смачним. Він уже не один рік пригощає своїми стравами чернігівців, а тепер розкрив свій секрет і нам. Карен каже, що перш за все треба вміти правильно вибрати м´ясо. Для своїх страв він зазвичай використовує свинячий ошийок.

«Ошийок – тому що він м’якший та соковитіший. Є стейки, також на ребрі ми готуємо шашлик, але переважно робимо з ошийка», — Карен Мкртчан, директор кафе «Нарцис».

До того ж, м´ясо повинно бути свіжим і мати приємний аромат. Карен Мкртчан зазначив, що краще купувати його в перевірених продавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскравий торт із млинців і ніжні налисники: чернігівський кондитер поділилася улюбленими рецептами до свята Масляної (Відео)

«Треба брати в людей, яких ви знаєте. По-друге, м’ясо має бути свіже. Це зрозуміло з кольору та запаху. Я переважно м’ясо беру на ринку. Там є люди, з якими я вже кілька років співпрацюю. Я знаю, що вони мене не надурять, постійно в них беру. Я не шукаю дешеве», — Карен Мкртчан, директор кафе «Нарцис».

Часто люди маринують м´ясо у вині, томаті чи будь-чому іншому. Карен цього робити не радить. Він каже, що достатньо кількох приправ.

«Особисто я, коли мариную м’ясо, додаю туди приправи: паприка, базилік, чорний перець і коріандр. Це все перемішуємо з цибулею і через 2-3 години вже можна смажити», — Карен Мкртчан, директор кафе «Нарцис».

Соус також можна приготувати власноруч. Карен Мкртчан розробив власний рецепт на основі томатної пасти.

«Ми робимо по-своєму. Додаємо різні приправи, цибулю, часник. Не гострий, тому що в нас їдять не лише дорослі, а й діти. Тому ми гострий не робимо», — Карен Мкртчан, директор кафе «Нарцис».

Подавати шашлики до столу краще з лавашем, овочами та зеленню.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button