Суспільство (відео)

«Жінки. Громада. Зміни» – активне жіноцтво Куликівщини про роботу задля розвитку рідної громади (Відео)

У 2006 році в тодішньому Куликівському районі була створена громадська організація «Спілка жінок Куликівщини», що спеціалізувалася на взаємодії з жінками громади та наданні їм необхідної допомоги в різних сферах життя.

 «Коли голова громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Василівна Дорожкіна приїхала до нас на зустріч і запропонувала мені очолити новостворену організацію, я спершу трошки повагалася, але потім зрозуміла, що можна спробувати, адже хотілося, аби в нашій громаді була якась активна громадська організація.»,- Світлана Масльонка – членкиня ради ГО «Жінки. Громада. Зміни»

Організація освітніх проєктів для жінок громади тривалий час була основою діяльності цієї громадської організації. Разом із тим дослухалися до запитів суспільства, втілюючи заходи, на які існував попит серед місцевих, а ще активно взаємодіяли з іншими громадськими організаціями та налаштовували якісну співпрацю.

 «До повномасштабного вторгнення наша жіноча організація успішно реалізовувала два грантові проєкти, що були пов’язані з жіночим лідерством, а також забезпеченням рівних прав жінок та чоловіків Чернігівської та Рівненської областей. Також наша організація успішно співпрацювала з дітьми з інвалідністю.»,- Інна Янголь – членкиня ради ГО «Жінки. Громада. Зміни»

Утім, так було у відносно мирні роки. Із початком війни – спершу на сході України, а пізніше й після повномасштабного вторгнення, – в діяльності цієї громадської організації змінилося чимало: починаючи від назви та складу учасниць і завершуючи діяльністю. Так, у 2022 році громадська організація отримала назву «Жінки. Громада. Зміни», а волонтерство стало основною сферою діяльності.

 «Війна внесла корективи в наше життя і формат роботи. Все потрібно було підлаштовувати під сучасний лад, саме тому змінилася назва і змінився її склад.»,- Світлана Масльонка – членкиня ради ГО «Жінки. Громада. Зміни»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в штучній водоймі знайшли тіло місцевого жителя

 «Наша громадська організація стала об’єднаним центром усіх жінок нашої громади, адже ми згуртувалися всі, стали разом у тилу допомагати нашим військовим. Ми організовуємо проєкти та тренінги для жінок. Це майстеркласи, це співпраця з різними психологами, тренерами, проводимо навчання.»,- Марина Андрушко – голова ГО «Жінки. Громада. Зміни»

Наразі ж членкині громадської організації «Жінки. Громада. Зміни» основну увагу у своїй діяльності акцентують на створенні проєктів, які могли б задовольнити сучасні потреби місцевого населення.

 «Це і психологічна підтримка, і реабілітація, робота з багатодітними родинами, сім’ями. Одним словом, наразі ми займаємося цим.»,- Світлана Масльонка – членкиня ради ГО «Жінки. Громада. Зміни»

 «Ми зараз готуємо новий проєкт, де хочемо все-таки акцентувати увагу на згуртованості наших жінок навколо однієї теми та мети – нашої Перемоги.»,- Марина Андрушко – голова ГО «Жінки. Громада. Зміни»

Журналістський матеріал підготовлено у співпраці з ГО «Асоціація демократичного розвитку» в межах реалізації проєкту «Активні й спроможні: діяльність жіночих громадських організацій Чернігівщини як реагування на вимоги часу», що підтриманий Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО «Асоціація демократичного розвитку». Представлена інформація не завжди відображає погляди УЖФ.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button