Суспільство (відео)

Сесія протестів: мітингувальники хотіли викинути депутата Антонова із сесійної зали (Відео)

Чергова сесія Чернігівської міської ради розпочалася з численних мітингів – переважно протестували проти зростання тарифів на газ і скасування субсидій. Вимагали прийняти звернення від Чернігівської міської ради – про непогодження з драконівськими рішеннями уряду. Крім цього, кількість різних звернень від людей  аж зашкалювала.

— Це вкрай важливе питання.

— Про факт викрадення з Національного банку України.

— Цієї зими ціни будуть ще вищими.

— Стосовно насосів на Шевченка, 248А.

— Зменшити тарифи і ціни хоча б удвічі.

— Якщо хоч одна людина покінчить із життям через тарифи, то її кров буде на депутатах.

Апогеєм протистояння «депутати проти мітингарів» стало намагання останніх вивести з зали депутата Антонова, який назвав протести проплаченими.

— Я вважаю, вам не місце в залі. Вам краще піти або вас виведуть – тому що ви негідник. Ви негідник. Покиньте залу. Ви негідник. Виходь звідси. Виходь, виходь. Так народ сказав.

У підсумку за звернення до центральних органів проголосували – і більшість людей розійшлася. Далі перейшли до робочих питань, які приймали, але раз у раз виникали дискусії та протиріччя. Так деякі депутати не хотіли компенсувати проїзд інвалідів у маршрутках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сесії назвали прізвища депутатів, які «викроїли» землі біля «Земснаряда»

«У частині компенсації щодо автотранспорту треба перенести на наступну сесію і докладніше розглянути», — Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради.

Логіка приблизно така: якщо перевізники погано возять, соціально уразливі групи мають платити за проїзд замість компенсації оплати  з міського бюджету. Далі, попри зауваження, створили ще одне комунальне підприємство «Центр спортивної боротьби».

«І от є прохання створити якесь комунальне підприємство з прив’язкою саме до цього приміщення, щоб їх ніхто не вигнав», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Є застереження, що завтра кожен вид спорту вимагатиме створення окремих підприємств», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також серед важливого – питання про створення Молодіжної ради при міській раді відправили на доопрацювання. А скандальне питання узаконення земель «Грім-Віри», які нібито приватизували родичі та партнери депутатів, також не було підтримане обранцями. Після гарячих дискусій забракло голосів. Проте їх було достатньо для перенаправлення 11-мільйонної обласної субвенції замість надбавок учителям на капітальні видатки.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. =Також серед важливого – питання про створення Молодіжної ради при міській раді=
    Нах она нужна?

  2. Срочно нужен ещё один фонтан с писающим мэром, на своих любимых горожан.

Back to top button