Суспільство (відео)

«Шерстянку» покажуть по-новому: влітку амбасадори «розкриватимуть» Чернігів (Відео)

Влітку гостям і жителям Чернігова покажуть наше місто в новому туристичному світлі. Робитимуть це амбасадори.

«Амбасадори – це люди, які рекламують наше місто, не тільки для гостей, але й для місцевих жителів, тому що часто місцеві жителі не знають, як у нас гарно, як у нас зручно. Хочуть їхати за кордон або ще кудись»,- Тетяна Логвин, амбасадор, проводить екскурсії мікрорайоном «Шерстянка».

Мета наших амбасадорів – донести, що Чернігів – це туристичне місто і в ньому є що подивитися, окрім центру. Тому амбасадори «пройдуться» мікрорайонами. Одним із таких буде «Шерстянка».

«Спокійний, комфортний для життя»,- Тетяна Логвин, амбасадор, проводить екскурсії мікрорайоном «Шерстянка».

Назва мікрорайону походить від виду діяльності місцевої фабрики. Спершу тут переробляли льон. Далі перейшли на вовну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристичні перлинки Чернігівщини, або Куди помандрувати на вихідні

«Одразу почали будувати селище для робітників цієї фабрики. А вже у 1939-му фабрику вирішили модернізувати на фабрику первинного оброблення вовни. Цікавий факт, що на території фабрики була збудована власна ТЕЦ, тому що це була фабрика-гігант, і потрібно було багато електроенергії  Тому ТЕЦ обслуговувала фабрику «Шерстянки» і поруч будували фабрику музичних інструментів»,- Тетяна Логвин, амбасадор, проводить екскурсії мікрорайоном «Шерстянка».

Під час війни фабрику було повністю зруйновано, тому з 1945-го її довелося відбудовувати силами робочого класу. Переважно жіночого.

«Це були в переважній частині… Цікаво, що фабрику після війни відбудували саме жінки. Перша продукція почала з’являтися вже у 1945 році.  У 1948-му вона досягла тих показників, які були до війни»,- Тетяна Логвин, амбасадор, проводить екскурсії мікрорайоном «Шерстянка».

Загалом під час екскурсії туристам дещо розкажуть про історію і поводять «пам’ятками» мікрорайону – будинок культури, дитячі садочки, школи, лікарня, стадіон тощо.

Організатором «амбасадорського» проєкту є чернігівський туристичний інформаційний центр.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button