Суспільство (відео)

Що найважливіше на Яблучний Спас: священнослужитель розповів справжню цінність свята (Відео)

Преображення Господнє, або Яблучний Спас. У Чернігові відбулися освячення та богослужіння в одне з найбільших православних свят, що асоціюється з освяченням врожаю. Проте, за словами священнослужителів, найголовнішим у це свято є укріплення віри.

«Свято Преображення Господнього – це те свято, що доказує та показує тим людям, які не дуже вірять, що Ісус Христос – це є Бог, якому треба молитися, якого треба шанувати, якому треба дякувати. Ось у цьому полягає свято Преображення Господнього. А все решта – це народні традиції, які придумали люди з різних регіонів. Дав Бог урожай плодів – святимо плоди, дав Бог ще щось – святимо урожай цей», — Отець Мирон, настоятель П’ятницької церкви, м. Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик розповів, як і коли треба хреститися

Преображення Господнє – це коли Ісус Христос преобразився перед своїми учнями та показав, що він не людина, а Бог.

«У цей день Преображення Господнього я всім бажаю віри. Віри в Ісуса Христа, щоб ми могли йти по життю разом з Ісусом Христом, зі своєю вірою православною», — Отець Мирон, настоятель П’ятницької церкви, м. Чернігів.

Чернігівці, які цього дня прийшли освятити дари природи, також зазначили, що найважливішим у це свято є єднання з Богом, зокрема й через освячення врожаю.

«Я на всі свята намагаюся ходити до церкви. Просто мені тут спокійно», — Олена.

«Цього дня треба прославляти Бога за те, що він дав людям… благодать», — Володимир.

«Спас для мене – це свято врожаю, свято нашої родючої землі, з якої нам Бог дає плоди, якими ми можемо насититися не лише фізично, але й духовно», — Дарина.

Сьогодні Яблучний Спас є своєрідним симбіозом багатовікових традицій і віри в Бога, що дає людям ще одну можливість доєднатися до православної віри.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button