Суспільство (відео)

Що отримають наші «олімпійці» за перемоги в Кореї? (Відео)

Обласні чиновники в сфері спорту на прес-брифінгу прозвітували про найближчий старт 23-х зимових Олімпійських ігор, що розпочнуться 9 лютого в Південній Кореї. Нашу Чернігівщину, порівняно з іншими областями, представлятиме найбільша кількість учасників.

«Чернігівщина представлена чотирма спортсменами-біатлоністами. Це Ірина Варвинець, Сергій Семенов, Артем Тищенко і Артем Прима. Сьогодні спортсмени вже знаходяться в Пхьончхані, це Південна Корея», — розповідає директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий спорт у маленькому селі: наумівські лижники підкорюють світ

«Найбільше представництво з нашої області – це 4 особи. Тернопіль – 3. Київська область і Суми – по двоє», — зазначає директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту Віталій Паршуков.

Згідно з аналізом наших спортивних функціонерів, Чернігівщина на зимових змаганнях регулярно представляється своїми спортсменами, починаючи навіть із далекого 1984 року.  Сьогодні ж на тлі загального скорочення учасників від України ми демонструємо стабільність. Водночас брак олімпійців спостерігається при зростанні призових за фінішування в трійці переможців.

«Цим спортсменам буде виділятись затверджена олімпійська стипендія. Також вони отримають помешкання і, напевне, отримають земельні ділянки», — говорить заступник директора обласної вищої школи спортивної майстерності Віталій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська біатлоністка визнана найкращою спортсменкою січня в Україні

«Грошова винагорода затверджена на рівні держави – 125 тисяч доларів за золото. Вісімдесят тисяч доларів за «срібло» і 55 тисяч доларів за «бронзу»», — зауважує директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту  Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

Обласний бюджет також зробив свій скромний внесок. За призові місця отримають, відповідно, 60, 50 і 40 тисяч гривень. Загалом Олімпіада триватиме до 25 лютого, і на ній Україну представлятимуть більше тридцяти спортсменів у дев’ятьох видах спорту.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: В Україні ліквідують управління Пенсійного фонду

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button