Суспільство (відео)

Що робила і де була на Чернігівщині перша леді України (Відео)

Перша леді України сьогодні відвідала Чернігівщину. Спершу вона побажала здоров’я та многая літ життя чернігівським військовим, які нині перебувають у зоні АТО.

Своє вітання послала оцим янголом разом із дітьми військовослужбовців. Діти готували оригінальні листівки з особливими посланнями

«Ми хочемо, щоб вони були живими та приїхали здоровими», — учениця початкової школи Тереза Руда.

У гімназії в селищі Десна Марина Порошенко відкрила першу медіатеку. Користуватимуться цим класом школярі початкової ланки. А це понад триста шістдесят учнів, – пояснює директор гімназії.

«Класична бібліотека – це тільки книжковий фонд», — директор навчально-виховного комплексу Костянтин Римарєв.

Така сучасна медіатека коштує понад 250 тисяч гривень. Відкрити її вдалося завдяки співпраці в рамках меморандуму з Благодійним фондом Порошенка.

Дружина Президента особливо пильнує питання, пов’язані з інклюзивною освітою, а тому зазвичай особисто відвідує відкриття таких сучасних класів.

З військового містечка перша леді поспішила до реабілітаційного центру для дітей «Відродження».  Тут вона вдруге. Й одразу помітила зміни.

«Це вже реабілітаційний центр європейського рівня. Батьки можуть бути спокійними, що їхні діти матимуть захищене майбутнє», — дружина Президента Марина Порошенко.

Тут разом із першою леді України відкрили новий басейн і комплекс водних процедур, одну з них під час відкриття приймав шістнадцятирічний Роман. Його батько пояснює, такі процедури дуже важливі для його сина.

«Ми приймаємо ванни з хвої – тоді дитина заспокоюється, стає більш спокійною», — батько особливої дитини Юрій Петриченко.

У Чернігові на Марину Порошенко чекали ще й у тридцятій школі – там вона перевірила стан нової медіатеки. Її відкрили також у рамках меморандуму про співпрацю голови Чернігівської ОДА і Благодійного Фонду Порошенка.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button