Суспільство (відео)

Скандальний пункт ради стосовно землеустрою міста: роз’яснення голови МВА Дмитра Брижинського (Відео)

Нові непорозуміння між Чернігівською міською військовою адміністрацією та Чернігівською міською радою. В.о. міського голови Олександр Ломако відмовився скликати позачергову сесію, з проханням про яку до нього звернувся голова МВА Дмитро Брижинський.

«Ніяку позачергову сесію скликати не потрібно. Ну і я цього не робитиму»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Напередодні наради в міській раді голова МВА Дмитро Брижинський запропонував переглянути деякі ухвалені рішення минулої сесії, що стосуються землеустрою міста.

«Я звернувся до пана Ломако з питанням про скликання позачергової сесії щодо рішення, яке має соціальне значення: виділення землі для побудови будинків для переміщених осіб, там і земельна ділянка для побудови сховища, тому це рішення треба приймати і його реалізовувати»,- Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брижинський звернувся до Ломако з вимогою скликати позачергову сесію

Суперечності виникли навколо питання стосовно землеустрою. На сесії депутати мали б підтримати спорудження на ділянці міської землі підстанцій і котелень для передачі електричної та теплової енергії, будівництва й обслуговування будівель тимчасового проживання, закладів охорони здоровʼя та соціальної допомоги, захисної споруди цивільного захисту. Проте ці важливі питання залишилися невирішеними.

«Низку питань було внесено без погодження з військовою адміністрацією на розгляд виконавчого комітету і міської ради. Тому ці питання були нами заблоковані і не введені в дію виконавчими органами. Серед них питання земельні, тому що під час вивчення рішення міської ради було встановлено, що один із пунктів не відповідає земельному законодавству. Це про виділення землі для багатоповерхового будинку на території промислової зони. Цього в жодному разі не можна робити. Тому це рішення мною не було затверджено і воно не було введено в дію»,- Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

У проєкті рішення на сайті Чернігівської міської ради йдеться і про те, що серед планів депутатів було голосування за зміну цільового призначення ділянки по вул. 1-ї Танкової бригади, 5А. За цією адресою було запропоновано збудувати багатоквартирний житловий будинок з обʼєктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури замість розміщення й експлуатації обʼєктів і споруд телекомунікацій. Це той самий пункт 10.2, що суперечить земельному законодавству.

«Це пункт 10.2 рішення міської ради, і цей пункт було внесено з порушенням законодавства. І ми з цього приводу уже звернулися до правоохоронних органів, внесли до ЄРДР ці відомості. Я вважаю, найближчим часом триватиме розслідування щодо того, хто саме порушив законодавство, з яких причин і для чого»,- Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Протягом доби в.о. міського голови Олександр Ломако не відреагував на прохання голови МВА, тому Дмитро Брижинський віддав своє розпорядження, яким надав дозвіл щодо вирішення питань землеустрою. Під час воєнного стану ухвалення подібних рішень головами військових адміністрацій є правомірним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button