Суспільство (відео)

Смертельні селфі: небезпечне місце відпочинку чернігівської молоді (Відео)

Похмурі руїни на околиці Чернігова. Це – найулюбленіше місце тутешньої молоді, вона тут робить селфі і влаштовує фотосесії. Та небезпечна будівля вже забрала життя однієї людини. Про це нагадує такий вінок. Однак ніхто цим не переймається. Стежкою щодня ходять люди, скорочують шлях із зупинки до роботи й працівники колишнього автозаводу, якому й належать ці руїни.

«Із ЗАЗу працівники сюди ходять. Одного разу людину тут побили і вкинули в яму, потім у поліцію повідомили й уже побачили», — розповідає місцевий мешканець Ашот.

Ашот – небайдужий підліток, який ходить сюди щовечора. Поруч із небезпечними руїнами – спортивний майданчик. Кілька разів на очах у хлопчика до ям потрапляли тварини. Рятувати їх доводилося волонтерам зоорганізацій.

«Тут ввечері їжачки вилазять із нір. Ми на них дивитися приходимо. Там глибина велика, якщо попадеш – не вилізеш», — говорить Ашот.

Територія не огороджена й не охороняється. Не зазирають сюди й патрульні. Працівники ТОВ «Український кардан» підтверджують: на руїнах дійсно людно. Та радять батькам не випускати підлітків із домівок.

«Дітей звідти не виженеш. Зараз і дітки такі, що й послати можуть. А кому конкретно це приміщення належить, я не знаю».

У приймальні керівника від занедбаних руїн не відхрещуються, але пояснити, чому будівля не загороджена, не можуть без дозволу київських керівників.

«Пишіть запит на ТОВ «Український кардан»».

Ми звернулися по офіційну відповідь до цього підприємства. Сподіваємося, правоохоронці звернуть увагу на небезпечне місце молодіжних розваг. Відповідь власників недобудови ми повідомимо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button