Суспільство (відео)

Справа Малоштан: підліткову жорстокість лікуватимуть мистецтвом (Відео)

На Чернігівщині останнім часом гостро стоїть питання з жорстокістю підлітків. На всю країну прогримів випадок із побиттям школярки Поліни Малоштан, але, на жаль, це не єдиний інцидент. Новини про зухвальство малолітних дедалі частіше з’являються в інформпросторі.

Педагоги вже провели низку тренінгів для дітей тих шкіл, які фігурували в побитті. Чиновники ж, у свою чергу, шукають інші ефективні способи, що змогли б задіяти підлітків більш масштабно. Про незвичайний підхід ЧЕline розповіла Наталя Романова. В адміністрації планують організовувати підлітків для відвідування вистави «Наташа. Хроніка Мрії», яка фактично була прив’язана до цих подій.

«Це психологічний спектакль, у якому 2 дівчини мають схожі мрії – щоб їх любили. На жаль, одна дівчина ніколи не відчувала любові в житті, бо перебувала в інтернаті. А інша навчається в чудовому навчальному закладі, є медалісткою та спортсменкою. Але вони не сприймають одна одну. Підліткова психологія, чому виникають такі ситуації, протягом 2,5 годин спектаклю дуже чітко доходить до кожного, хто був глядачем цієї вистави», — розповідає заступник голови ОДА Наталія Романова.

Наразі триває робота з управлінням освіти, щоб групи підлітків змогли відвідати цю виставу в Чернігівському драмтеатрі. Посадовці сподіваються, що мистецтво зможе навчити краще ніж численні наради і виховні години.

 Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button