Суспільство (відео)

Справа про конфлікт сусідів, які посварилися через «рускій мір»: призначена нова дата слухання (Відео)

Справа про конфлікт сусідів, які посварилися через «рускій мір», скерована до іншого суду. Нагадаємо, раніше ми розповідали історію Сергія Ісаченка зі Сновська, який не підтримував проросійських поглядів свого сусіда. А після повномасштабного наступу та новин про звірства окупантів у Бучі конфлікт переріс у бійку.

«Кажу йому, ти бачив, що натворили твої земляки-фашисти в Бучі? Але він не виправдовувався, він одразу кинувся на мене битися, так усе і закінчилося»,- Сергій Ісаченко, мешканець Сновська

Сергію Ісаченку тоді вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального проступку, а далі справа дійшла до суду та була направлена до Корюківського районного суду Чернігівської області, де 2 серпня і провели підготовче засідання.

«Спочатку справа була призначена за підсудністю Корюківському районному суду, там провели підготовче засідання. Але суддя потім передала справу до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності цієї справи, оскільки були зміни в Кримінально-процесуальному кодексі й апеляційний суд уже призначив розгляд у Щорському районному суді»,- Григорій Лизак, адвокат, захисник Сергія Ісаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аеродромі під Гомелем, поблизу чернігівського кордону, побільшало техніки та військових

19 жовтня Щорський районний суд провів підготовче засідання. Петро Клєщевников і його захисник на засіданні присутні не були.

«У підготовчому судовому засіданні прокурор просив призначити справу до судового розгляду. Обвинувачуваний і його захисник проти призначення судового розгляду не заперечували. Потерпілий і його представник у підготовчому судовому засіданні відсутні, до суду від представника потерпілого та потерпілого надійшли заяви про проведення підготовчого судового засідання без їхньої участі. З огляду на зазначене, суд вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню.

Суд ухвалив підготовче провадження закінчити. Призначити судовий розгляд кримінального провадження обвинувачення Ісаченка Сергія Анатолійовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України, суддею Чигвінцевим у відкритому судовому засіданні Щорського районного суду Чернігівської області на 31 жовтня 2022 року»,- Максим Чигвінцев, суддя Щорського районного суду Чернігівської області.

31 жовтня справу вже розглядатимуть по суті із залученням свідків. Дружина Сергія Ісаченка Тетяна каже, що справа вже тягнеться сьомий місяць, тож мають надію, що наступного разу змін не буде.

«За 7 місяців цієї справи воно вже так набридло. Хочеться, щоб воно закінчилося і було спокійне життя. Тут війна в країні, а ще тут війна з тими судами.

Хочеться, щоб справа була розглянута справедливо, із залученням усіх свідків, із допомогою адвокатів, прокурора, щоб все було як треба»,- Тетяна Ісаченко, дружина Сергія Ісаченко.

Тож як відбуватиметься слухання справи та яким буде рішення суду, ми неодмінно розкажемо вам у наступному сюжеті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button