Суспільство (відео)

Стадіон, так стадіон: на Чернігівщині депутати провели сесію на вулиці (Відео)

Стадіон, так стадіон. Цей легендарний вислів став як ніколи доречним у ситуації в Дмитрівській громаді на Чернігівщині.

«Вийшовши на вулицю, на стадіоні, ми про ці питання поговоримо. На стадіон. На стадіон», — Валентин Бойко, голова Дмитрівської громади.

«Ще не вмерла України…»

Причиною переміщення з сесійної зали на природу став демарш одного з депутатів.

«Депутат нашої селищної ради Мурза звернувся на 102, повідомив про те, що ми проводимо незаконні дії – організували сесію в період карантину», — Валентин Бойко, голова Дмитрівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитка коаліція, внутрішнє протистояння «слуг» і голосування за бізнес мера: чергова сесія облради (Відео)

Міська чернігівська, обласна, безліч сесій територіальних громад відбуваються, а тут назрів сесійний зрив. Щоб цьому запобігти, вирішили піти шляхом «стадіону», розглянувши хоча б частину найбільш важливих питань.

«У нас є дуже нагальні питання, які стосуються змін до бюджету, і насамперед це надання матеріальної допомоги матерям, до Дня матері, діти яких загинули. Саша на фронті, а Вася під час революції Гідності на Майдані», — Валентин Бойко, голова Дмитрівської громади.

Спершу прийняли нових депутатів, яких обрали на довиборах. Далі обговорили шляхи пошуку коштів на побудову свердловини в Дмитрівці. Розглянули низку фінансових питань.

«Розглянути питання, що стосуються фінансової частини видатків. Це вкрай нам потрібно. У нас, якщо ми ці видатки не затвердимо, на три місяці робота по окремих об’єктах стає», — Олена Озмитель, начальник фінансового відділу Дмитрівської селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифні претензії та ліквідація першої лікарні: сесія Чернігівської міської ради (Відео)

Окремо на сесії затвердили нові тарифи на воду, які раніше погодили на громадських обговореннях.

Завітав до Дмитрівської громади і депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша, партія «Наш край».

«Із Великодніми святами. Побажати всім вам міцного здоров’я, благополуччя та миру. Миру вам у сім’ї та миру вам у громаду», — Валерій Колоша, депутат Чернігівської обласної ради, партія «Наш край».

Валерій Колоша висловив готовність відстоювати інтереси цієї громади на рівні Чернігівської обласної ради та побажав дмитрівським депутатам консолідованої роботи на благо громади.

І саме цю єдність у голосуванні продемонстрували обранці під час цієї незвичної сесії просто неба.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button