Суспільство (відео)

Стало відомо, як у Чернігові відзначатимуть Водохреще і коли приберуть «Казкове містечко» (Відео)

На Водохреще для чернігівців уже готують розваги. Зокрема, головне дійство, а саме – пірнання в ополонку, відбуватиметься на пляжі «Золотий берег». Про це розповів начальник міського управління культури і туризму Олександр Шевчук.

«На Десні буде ритуал Водохреща, куди ми всіх запрошуємо, хто бажає відчути мороз, таке певне духовне оновлення. Будуть відповідні організаційні кроки зроблені – це і намет, щоб можна було обігрітися, і гарячий чай, і вся інфраструктура буде працювати, щоб це було атмосферно і на радість», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Саме до цього свята і стоятиме на площі «Казкове містечко».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції Водохреща: священник пояснив, чи варто стрибати в ополонку (Відео)

«З огляду на те, що погодні умови на сьогодні насправді зимові, як колись було у нашому дитинстві, тобто багато снігу і мороз, ухвалено рішення міським головою продовжити роботу «Казкового містечка» до Водохреща, до 19 січня», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Олександр Шевчук розповів, що цьогоріч «Казкове містечко» привабило не тільки містян, а й туристів.

«Ми хотіли б зробити його більш насиченим, ми зробили його відсотків на 70 наших планів, але воно себе абсолютно виправдало, відповідно до наших планів. Найосновніший показник усіх заходів – це кількість відвідувачів. А кількість відвідувачів у святкові дні була дуже велика. Навіть у новорічну ніч, попри те, що йшов дощ, людей було досить багато. На 7 і 8 січня в нас був етнофестиваль «Де коза ходить, там жито родить». Нам дуже було приємно, що гості, туристи приїжджали до міста, взагалі атмосфера була надзвичайно святкова», — Олександр Шевчук, начальник управління культури та туризму ЧМР.

Наступного року в Чернігові планують оновити святкову ілюмінацію та зробити її більш сучасною.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button