Суспільство (відео)

Старі опери розповіли про реформу МВС (Відео)

Ветерани правоохоронної системи Чернігова відзначили своє професійне свято. Реорганізаціївідмінили традиційну дату дня міліції – 20 грудня. Проте віднедавна це числостало святковим длястарої гвардії.

«20 грудня тепер щороку буде святкуватися як день ветерана органів внутрішніх справ – міліції і поліції», — Іван Маляренко, голова ветеранської організації ветеранів та пенсіонерів  ОВС м. Чернігова, полковник міліції у відставці.

«Ми пам’ятаємо людей, які поклали своє життя і здоров’я для захисту правопорядку. Захищаючи людей, захищаючи нашу державу», — Володимир Реберг, підполковник поліції, керівник чернігівського міськвідділу поліції.

Урочисту частину склали привітання, вручення грамот, грошових відзнак і нагрудних знаків. Проте найважливіше в цьому дні для людей, які віддавали своє життя захисту громадян,– це пам’ять про їхню працю.

«У нас життя було в основному в роботі. Мої діти називали чоловіка “па-мама”. Зростаєшся, зі службою в поліції просто зростаєшся», — Ірина Чугай, підполковник міліції у відставці.

«Ми допомагали людям. Найбільш не захищені у нас це постраждалі», — Петро Пекур, полковник міліції у відставці.

Ветерани відмічали і ключову роль громади в розкритті злочинів.

«Без суспільства, його допомоги жоден міліціонер не працював і зараз працювати не може», — Михайло Мокрий, ветеран правоохоронних органів.

Дали свою оцінку відставники й процесам реформування правоохоронної системи та буремним революційним подіям.

«Два роки томувважали, що ми не там і не тому служили, хоча ми, ветерани, служили Державі. Які б керівники нашою державою не правили, а нам службу Державі нести», — Микола Лугина, екс-начальник УБОП в Чернігівській області.

«Не потрібно було рубати старе ядро відразу ж. Це ж не секрет, що не продовжували рапорту на продовження служби», — Михайло Мокрий, ветеран правоохоронних органів.

«Кримінальний розшук не працює. Оперативно-розшукової діяльності немає. У слідчого по 500 матеріалів на руках. Що він може з ними зробити?  Нічого. Він їх передивитися за місяць не може, не те, що по них працювати», Петро Пекур, полковник міліції у відставці.

Правоохоронців часто критикують, особливо гостро в часи революцій. Але що б не говорили, вони завжди були, є і будуть головним і єдиним укріпленням,яке захищає усіх нас від засилля злочинності.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button