Суспільство (відео)

Стартував наймасовіший вид спорту в Чернігові (Відео)

Матчем за Суперкубок у Чернігові відкрили чемпіонат міста з дворового футболу. Зазвичай у двобої сходились переможець чемпіонату та володар Кубка, але цього разу два титули опинились у руках гравців однієї команди – ФК «Холдинг». Тому їхнім суперником став срібний призер чемпіонату – команда «Удар».

«Гра була цікава, глядачам сподобалось. Я думаю, якщо так пройде весь сезон, ми отримаємо безліч позитивних емоцій», — Богдан Ткаченко, президент Асоціації дворового футболу, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Перемогу з рахунком 4:0 отримав «Холдинг» , який забрав усі титули минулого футбольного сезону, а Суперкубок здобув учетверте поспіль. Але найголовніше, що дарує своїм учасникам цей вид спорту, крім радості перемог, – це активний спосіб життя.

«Або сидіти молоді за комп’ютером, або вийти на вулицю у футбол пограти. Від цього отримуєш задоволення», — Віктор Кузьменко, гравець команди ФК «Холдинг» Чернігів.

«Дворовий футбол розвивається. Я вважаю, що це добре», — Ілля Седень, гравець ФК «Удар» Чернігів.

«Це необхідні заходи в нашому місті і в Україні загалом. Наприклад, 57 команд у місті Чернігові грають у дворовий футбол. Це Перша, Друга ліги. Це понад 1000 хлопців, молоді», — Андрій Кужельний, партнер чемпіонату Чернігова з дворового футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболістки з Чернігівщини побилися на полі з «Пантерами»

Розвиток чемпіонату, що дає можливість активного дозвілля сотням чернігівців, відбувається завдяки енергійності й ентузіазму керівництва Асоціації наймасовішого в місті виду спорту.

«Дворовий футбол – це моє друге життя. Я проводжу доволі багато часу серед цих хлопців. Люди хочуть займатись футболом. Але зараз не всюди це можливо.  Найгостріша проблема – це дефіцит футбольних полів та інших спортивних майданчиків», — Богдан Ткаченко, президент Асоціації дворового футболу, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Звернути увагу керівництва міста на проблематику аматорського футболу, а також популяризувати його як альтернативу шкідливим звичкам – прерогатива в депутатській роботі Богдана Ткаченка. Так, уже в 2018-му році, крім цього чемпіонату, планують дати життя ще одному турніру з дворового футболу, де учасниками будуть чернігівці віком від 35 років.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button