Суспільство (відео)

Статеве виховання: чому не варто залякувати дитину небезпекою інтимних стосунків (Відео)

Не варто залякувати дітей небезпекою статевих стосунків. Так вважає педагог-сексолог Анжела Садовська. Вона стверджує, що краще формувати розуміння того, що тіло є цінним і не є засобом дослідження. Тобто інтимні стосунки не повинні бути просто з цікавості.

«Тут можуть бути такі ще крайнощі, що ми можемо лякати дітей. Що це погано, страшно, ти там можеш завагітніти… Таке є і це теж негативно. Бо дуже багато є дорослих жінок, які не можуть завагітніти або отримати задоволення через те, що їхні батьки або хтось там ще залякав»,- Анжела Садовська, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, педагог-сексолог.

Анжела Садовська наголошує, що інтимні стосунки мають починатися вже після того, як пара сформувалася. Обоє мають зрозуміти, що вони економічно й фізично готові до стосунків. Тільки після цього можна брати на себе таку відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові створять набір святкових листівок, в основу якого ляжуть роботи школярів (Відео)

«Сексуальні стосунки – це найцінніші стосунки, найчистіші стосунки. А в нас сексуальні стосунки перевели у щось, про що не можна говорити. Або можна говорити, але це щось таке нецінне. А сьогодні взагалі є риторика ліберальних течій, що це щось таке не зовсім важливе. Втрата цноти не повинна бути серйозним моментом»,- Анжела Садовська, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, педагог-сексолог.

Однак навіть у європейських країнах різні феміністичні течії це питання знецінюють.

«Один приклад – це те, як феміністка виховує своїх дітей, дівчат, і розповідає на своєму каналі, що цнота не є ціннісною, не є важливою. І цнота – це взагалі міф світу патріархату. Але насправді оця пліва дана для того, що, коли формуються статеві органи в дівчини, то саме через неї не проходять бактерії, які знаходяться зовні»,- Анжела Садовська, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, педагог-сексолог.

Саме тому правильне статеве виховання дитини важливе не лише для психологічного, а й для фізичного здоров´я.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button