Суспільство (відео)

У Чернігові створять набір святкових листівок, в основу якого ляжуть роботи школярів (Відео)

«Новорічну казку» створюватимуть маленькі любителі літератури і не тільки. У бібліотеці імені Коцюбинського започаткували тематичний проєкт мальованих листівок. Подібний конкурс проводять уже вдруге.

«Перший ми проводили цього року до Дня вишиванки. Нам надіслали дуже гарні роботи, ми з них віддрукували набори листівок, які теж вручили авторам-переможцям. А також із найкращих робіт були надруковані листівки як сувенірна продукція переможцям конкурсу «Книга року». Там було ззаду привітання переможцям. Дорослим письменникам надзвичайно сподобалося таке», — Олена Терещенко, бібліотекар сектору соціокультурної діяльності бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городнянській громаді школярі почали сортувати сміття (Фото)

Цього разу конкурс має новорічно-різдвяну тематику. Роботи прийматимуть до 14 грудня, аби вже до свята Миколая підбити підсумки та нагородити переможців. Призами стане приладдя для малювання та книжки. Із найкращих робіт створять друкований набір святкових листівок.

«Ми очікуємо дуже багато робіт, оскільки діти люблять малювати на таку тематику. З огляду на карантинну ситуацію, ми не знаємо, чи можна буде масштабну провести церемонію, але в будь-якому разі будуть визначені переможці і їм будуть вручені призи. Переможці будуть визначені у трьох вікових групах: 7-9 років, 10-12 і 13-15. Загалом ми приймаємо малюнки від дітей від 7 до 15 років, тобто фактично від школярів», — Олена Терещенко, бібліотекар сектору соціокультурної діяльності бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

Фантазію дітей умовами конкурсу не обмежували. Організатори кажуть, що малювати можна все, на що вистачить натхнення. Головне – дотримуватися тематики конкурсу. Роботи можна надсилати на електронну скриньку бібліотеки. Скан або фото повинні бути хорошої якості.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button