Суспільство (відео)

Стрибай та посміхайся: в Чернігові відкрився новий клуб стрибків на батуті (Відео)

Любов до своєї справи, витривалість та жага результатів спонукають розвиватися не тільки спортсменів індивідуально, а ще й допомагають розвитку спорту в країні. Більше 4 років, майстер спорту України зі стрибків на батуті Ігор Пасенко мріяв розширити межі спортивного клубу, який базується в Славутичі і відкрити секцію в Чернігові. Пандемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення дещо змусили відкласти цю ідею, про те зовсім нещодавно мрія стала реальністю. А чернігівські дітлахи та дорослі отримали можливість займатися новим видом спорту.

«Стрибки на батуті це Олімпійський вид спорту з 2000 року. Це відбулося після першої Олімпіади в Сіднеї  (Австралія). У нас в Україні налічується всього 7 міст де розвиваються стрибки на батуті. В подальшому ми сподіваємося що будемо представляти цей вид спорту не тільки на якихось місцевих змаганнях а й представляти стрибки на батуті міста Чернігова на чемпіонатах та кубках України. У нас клуб приймає дітей віком від 5 років, також дорослі можуть спробувати себе в цьому виді спорту. Скажемо 50 + навіть», — Ігор Пасенко, майстер спорту України зі стрибків на батуті, старший тренер спортивного клубу.

Для того аби долучитися до занять не потрібно ніяких спеціальних підготовок, адже програма розрахована на поступову адаптацію та на різні вікові категорії.

«Перші наші тренування проходили півтори години, це були більш ознайомчі заняття, тобто техніка безпеки та знайомство з тренерами. А в середньому тренування тривають 1 година – 1 година 15 хвилин. В це тренування входить розминка, це перше що потрібно нам розім’яти всі м’язи щоб не травмуватися. Потім ми йдемо стрибати на акробатичній доріжці та починаємо стрибати з мінімальних елементів, робимо перекиди назад та вперед. Дивимося як дитина реагує, чи не паморочиться в не в голові. Після акробатики йдемо стрибати на батут, куди також тренер заходить з дитиною», — Ігор Пасенко, майстер спорту України зі стрибків на батуті, старший тренер спортивного клубу.

Після занять на батуті йдуть фізичні вправи на зміцнення спини та ніг. Займатися в клубі можна як індивідуально так і всією родиною.

«У нас по неділях є такі заняття «Сімейна година» де можуть прийти батько та мати разом з малечею і не тільки діти зможуть пострибати самостійно, а можуть пострибати з батьками. Це гарно проведений спільно час та можливість для дорослих також трошечки відчути себе дітьми. Можна розглядати це як спортивний зал, адже стрибки на батуті прирівнюються до бігу, але ж бігати годину та стрибати це різні речі», — Ігор Пасенко, майстер спорту України зі стрибків на батуті, старший тренер спортивного клубу.

За одне заняття енергійних стрибків та фізичних вправ вдається втратити до тисячі калорій, тож якщо ви хочете стати стрункішим стрибки на батуті зможуть вам гарно в цьому допомогти.

Записати на заняття можна написавши на сторінку спортивного клубу у соціальних мережах інстаграм чи фейсбук.

Журналіст: Марина Кирієнко

Ще статті по темі

Back to top button