Суспільство (відео)

Суботи для «вусатих»: у Чернігові продовжують діяти проєкти для психологічної реабілітації дітей (Відео)

Буремний 2022 рік із воєнними подіями в Україні показав, наскільки сильно діти потребують психологічної та соціальної реабілітації. А тому соціально адаптивні зустрічі для дітей шкільного віку, започатковані торік у Чернігові на базі Туристично-інформаційного центру під назвою «Вуса», продовжаться і в 2023 році.

«Друга хвиля, або другий сезон наших «вусатих» однозначно є затребуваним для дітей, тому що вони, попри все, за будь-якої погоди, все одно збираються в суботу о 10-й годині в Туристично-інформаційному центрі. Вони обожнюють нашого дитячого психолога пані Яну, вони готові грати та виконувати різні вправи. Очевидно, вони й не помічають, як зцілюються таким чином. І, знову ж таки, діти дружать, вони відкриваються і заводять нові контакти, це вже така родина, що була сформована в 2022 році», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

А ще під час таких суботніх зустрічей діти встигли розробити свою унікальну чернігівську настільну гру.

«Напередодні 2023 року наші «вусаті» розробили гру-бродилку, але вже зі своїми завданнями та новими малюнками для майбутньої хвилі. Адже великий відсоток занять був присвячений саме настільним іграм і їм захотілося створити щось таке є своє. По суті, це вже третя чернігівська гра, першою була «Місто Легенд», друга – зі словами, які ми використовуємо у своєму житті, ми їх назвали «Говірки по-чернігівськи», хоча вони були з усього регіону. І власне, це вже третя гра. І якщо дві були напрацьовані дорослими, то третя створена саме дітьми», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

14 січня о 10-й годині організатори проведуть презентацію першої настільної гри-бродилки для «вусатих», пограють у неї та разом затвердять фінальний варіант. І потім усі охочі зможуть грати в неї протягом зимового сезону 2023 року. Стежити за актуальними анонсами подій можна на сторінці Туристично-інформаційного центру, аби вчасно мати змогу зареєструватися.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button