Суспільство (відео)

Сучасний мультимедійний простір створений учнями для учнів у чернігівській школі №35 (Відео)

«Ми обговорюємо те, як ми плануємо в майбутньому задіяти цей простір, які заходи ми проводитимемо, яка в нього практична цінність», — віцепрезидент чернігівської школи №35 Дарина Джусюк.

Дарина Джусюк – віцепрезидент учнівського самоврядування чернігівської школи №35. На цих кадрах вона разом зі своїми колегами та вчителями проводить обговорення щодо подальшої спільної діяльності в межах навчального процесу. Хабом для обговорення наразі слугує новостворений мультимедійний простір, що віднедавна розпочав свою діяльність у чернігівській школі №35.

«Ми вдячні громадській організації «DOCCO» і міжнародному фонду FCA Finn Church Aidза те, що вони долучилися до створення такого освітнього простору для наших учнів. Цей проєкт був розрахований на максимальну участь учнів», — директор чернігівської школи №35 Наталія Іваницька.

Історія створення сучасного мультимедійного простору в одній з чернігівських шкіл розпочалася понад рік тому: спершу для учнів 6, 7, 8 класів, а також учителів цієї школи професійні ментори провели тренінги, під час яких ознайомили їх з основами проєктної діяльності, правилами ведення дебатів і взаємодії між вчителями, учнями та батьками на демократичних основах. Після проходження навчання учні поділилися на п’ять команд, кожна з яких розробила власний проєкт щодо облаштування сучасного простору в одному з кабінетів школи.

Пізніше власне бачення простору школярі захищали під час дебатів. Також автори проєктів підготували агітаційну програму задля зацікавлення виборців проголосувати саме за їхній проєкт.

«Ми проводили голосування, аби вибрати на основі демократичних принципів найкращий, на думку учнів, проєкт, а потім цей проєкт вдосконалювала професійний дизайнер, зважаючи на пропозиції інших дітей, які створювали інші проекти», — директор чернігівської школи №35 Наталія Іваницька.

«Учні обрали саме цей варіант, тому його нещодавно реалізували та відкрили цю бібліотеку.

Наша мета – зробити максимально комфортний простір для учнів нашої школи. Зробити цю школу школою їхньої мрії», — віцепрезидент чернігівської школи №35 Дарина Джусюк.

За словами адміністрації навчального закладу, наразі новостворений простір слугує місцем вільного та демократичного спілкування між вчителями, батьками й учнями, місцем активної спільної діяльності.

«Ми можемо почути думку дітей, діти почують думку викладачів і таким чином ми можемо реалізовувати дуже багато питань, які створюватимуть успішний освітній простір для наших діток», — вчитель чернігівської школи № 35 Юлія Полегка.

«Основна мета – дослухатися до думок, які висловлюють діти, як вони бачать стратегію розвитку закладу освіти, а саме учнівське самоврядування, а також дослухатися до ідей учителів, яким вони вбачають цей освітній простір», — директор чернігівської школи №35 Наталія Іваницька.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button