Суспільство (відео)

Тест на людяність: особливі діти Чернігова потребують вашої допомоги (Відео)

Хочуть бути почутими. Три громадські організації, які опікуються дітьми з інвалідністю, організували пізнавальну акцію біля пішохідного фонтана. Запрошували проголосувати за їхній проект у рамках Бюджету участі цього року.

«Сьогодні ми проводимо флешмоб з агітації людей громади, щоб проголосували за проект Бюджету участі №29», — розповідає  Надія Лозбень, директор БО «Логос».

«Сьогодні ми хочемо попросити небайдужих людей проголосувати, бо тільки тоді ми отримаємо можливість продовжити цю роботу», — зазначає Вікторія Філатова, директор БО «Аратта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Дивосад» розказав чернігівцям про Федота-стрільця

«У мене син Петро, він інвалід другої групи – хвороба Дауна. У квартирі він закривається. Без денного перебування він втратить себе. Також він ходить до театру «Дивосад», там діти навчаються і товаришувати, і розвиваються», — розповідає Алла Дудченко, мати дитини з особливими потребами.

Головна мета акції – показати громаді, що ці діти потребують їхньої допомоги. Адже саме ця когорта людей отримала у своєму житті найбільше випробувань, і сьогодні кожен чернігівець без надзусиль може їм допомогти – просто проголосувавши.

«Сподіваємося, що люди проголосують за цей проект, він дуже важливий саме для особливих людей, оскільки там такі діти реабілітуються», — наголошує Вікторія Філатова, директор БО «Аратта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможіть акторам театру реабілітації дітей-інвалідів “Дивосад” здійснити мрію

«По-перше, це об’єднання дітей і дорослих, які не знають, куди себе подіти. По-друге, це їхнє здоров’я», — зауважує Парасковія Сидоренко, голова правління ГО «Дорога до серця».

«Вважаю, що трудотерапія для дітей з особливими потребами – це дуже і дуже важливо. Працюємо з бісером. Він розвиває тактильну чутливість. Робимо вироби з мила. Це дуже творчий підхід – діти розкриваються», — розповідає Аліна Гриневич, волонтер.

Арт-терапія, соціальна та трудова реабілітація – такі три напрями передбачені в рамках цього проекту. Вид допомоги залежить від стану дитини та її потреб. Загалом згаданий проект належить до тих, що мають великий бюджет, і користь від його реалізації отримають близько 200 особливих дітей.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button