Суспільство (відео)

У громаді на Чернігівщині відкрили кабінет інфекційного контролю (Відео)

У ладанському Центрі первинної медико-санітарної допомоги відкрили кабінет інфекційного контролю. Тепер пацієнтів із підозрою на інфекційні хвороби прийматимуть тут.

«Згідно із законом, усі хворі, які надходять із високою температурою та в яких підозрюється ковід, не повинні стояти в загальній черзі в поліклініці, а повинні бути прийняті в окремому кабінеті. Всіх хворих, які до нас надходитимуть із підозрою на ковід або інші інфекційні захворювання, ми спершу прийматимемо в цьому кабінеті, а потім лікар вирішуватиме, куди далі йти хворому», — Олег Комишов, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ладанської ТГ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині створюють сучасний Центр культури, дозвілля та спорту (Відео)

У центрі працюють четверо сімейних лікарів і педіатр. Директор медзакладу розповів, що вони чергуватимуть у цьому кабінеті за графіком та прийматимуть пацієнтів із симптомами інфекційних хвороб.

«У нас є четверо сімейних лікарів та один педіатр. Вони за графіком чергуватимуть у цьому кабінеті. У нас запис відбувається через реєстратуру, коли реєстратор приймає виклик, то він запитує «Що вас турбує?». Наприклад, це висока температура, нездужання. Отже, вже є підозра на ковід. Або мама телефонує і каже, що в дитини висока температура», — Олег Комишов, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ладанської ТГ».

Тут лікар має змогу проводити огляд, робити тести і таке інше. Далі пацієнта направлятимуть на відповідне лікування.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button