Суспільство (відео)

«Тротуар розбрату»: чернігівських таксистів тероризує патрульна поліція (Відео)

Водій із 20-річним стажем чернігівець Анатолій Репалюк таксує більше 10 років. Вільний від замовлень час чоловік звик проводити в одному вже звичному для себе місці – на проспекті Миру біля магазину з символічною назвою «Гостинний». А тому був дуже здивований, коли днями патрульні поліцейські побачили в його діях порушення і попросили звільнити тротуар.

 «У правилах дорожнього руху п. 15.10 сказано, що легковим автомобілям та мотоциклам дозволено паркуватися на тротуарі, якщо пішоходам залишається не менше двох метрів. Тут же відстань дозволяє. Я сказав, що перепарковуватись не буду. Добре – тоді будемо складати постанову», — розповідає таксист Анатолій Репалюк.

Доки поліцейські складали протокол, таксисти викликали моніторингову групу й написали заяву про вчинення неправомірних дій зі сторони самих патрульних. Можливо, конфлікт на цьому б і вичерпався, якби наступного дня ситуація не повторилася.

«Знову довелося нам викликати моніторингову групу і писати заяву. Нам сказали, що протягом 10 днів розглянуть її. Хоча, на думку поліцейських із моніторингової групи, – ніякого порушення тут вони не вбачають. Чому одні поліцейські бачать порушення, інші – ні?!», — розповідає таксист Анатолій Репалюк.

Як пояснює прес-офіцер патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко, під час винесення протоколу за порушення правил дорожнього руху інспектор патрульної поліції керувався тим же пунктом правил дорожнього руху 15.10, однак з іншим коментарем.

«Автомобіль, який у тому положенні знаходився на тротуарі всіма чотирма колесами – не мав права там знаходитися, і водій порушив правила дорожнього руху, за що й отримав постанову», — прес-офіцер патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

«Так, є там такий коментар. Але, по-перше, я вважаю, що пішоходам треба обов’язково залишити два метри для проходу. А по-друге, коментар не є буквою закону, буквою закону. Буква закону – це те, що сказано, що легковим автомобілям і мотоциклам дозволено паркуватися на тротуарі, на краю тротуару», — таксист Анатолій Репалюк.

Правову колізію вирішуватиме група моніторингу, а можливо, й суд, до якого Анатолій Репалюк збирається звертатися в разі незгоди з її рішенням. Однак присмак гіркоти від конфлікту таксист забуде не скоро.

«У мене думка про поліцію повністю змінилась, я не підтримую таких дій. Таке враження, що нашій поліції більше зайнятися нічим», — таксист Анатолій Репалюк.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Поліцейські правильно роблять.Зтротуарів потрібно гнати не тільки таксистів а і всі інші автомобілі і виносні кафе.Пішоходи як таракани в щілини пролазять,хоча тротуари зроблені якраз для пішоходів.

  2. Гнать таксистом в шею. Задолбали машины ставить где попало

  3. Правелъно! Надоели парковаться на тротуаре!

  4. Возле Союза на Красном мосту есть площадка возле дома 47 где можно парковаться но многие это игнорируют и становятся так что машины не обойти. Однажды полиция составила протоколы на таксистов что стоят здесь а потом через время все забылось и опять таже картина хотя место на площадке есть -особенно в пятницу во второй половине дня нельзя нормально пройти но полиции уже до этого дела нет

Back to top button