Суспільство (відео)

Знайшли «крайнього»: чиновники «лобізм» рекламної фірми-примари повісили на рядову підлеглу (Відео)

«Фінансові експерименти, які останнім часом проводять у стінах Чернігівської міської ради, вже мало кого дивують. Нещодавно журналісти ЧЕline вивчали проекти рішень останнього засідання виконкому і звернули увагу на дуже цікаву інформацію, — розповідає журналіст Павло Солодовник. — Всі нові 95 зупинок громадського транспорту члени виконкому віддали на рекламну поталу компанії «Чернігів – Індормедіа», зареєстрованій 17 серпня цього року – за дванадцять днів до засідання виконкому».

Акули чернігівського рекламного ринку одразу дали своє пояснення такому фокусу. До речі, право розміщувати «сіті-лайти» таємнича фірма отримала без будь-якого конкурсу.

«Ще гірше, що мораторій, виявляється, діє не для всіх суб’єктів господарювання, але, звісно, новому оператору ринку, який одразу, одним махом отримав на ньому частку 25-30 %, бажаю успіхів і процвітання, старт дуже хороший. Радий новим колегам, що мають такий сильний вплив на мера, який ще зовсім недавно говорив про аномально високу кількість зовнішньої реклами в місті», — зазначає представник Рекламної агенції Gold Future Віталій Гриц.

Це, зважаючи на те, що мерська команда публічно заявляє про її прагнення створити в Чернігові прозорі умови для ведення бізнесу. Та, як бачимо, слова зі справою трохи розходяться.

А тепер подивімось, хто ж сьогодні у фаворі в міського голови. Керівник «Чернігів – Індормедіа» Ксенія Віталіївна Пінчук зареєструвала своє дітище за адресою вулиця Івана Мазепи, 34, квартира 51. Мабуть, там знаходиться серйозний офіс і вже кипить робота із підготовки до рекламного ажіотажу.

«Ксенія Віталіївна? Немає такої в 51-й квартирі. – Не проживала. – Проживала, але давно. – Це адреса – Мазепи 34, 51? – Так. – А давно вона тут проживала? – Давно, вже заміж вийшла і виїхала. 2.15 – 2.24 Років чотири, мабуть. А хто зараз за цією адресою проживає? – Мати її і тітка», — розповідає сусідка юридичного «офісу» бізнесвумен Ксенії Пінчук.

Ксенія Пінчук, за словами сусідів, молода дівчина, яка давно виїхала з цієї квартири.

Вона – викладач англійської мови. Одружена, має дитину та чоловіка-далекобійника. Телефон, зазначений у Єдиному реєстрі, на наші дзвінки не відповідав. Оце й усе, що нам відомо про бізнес, якому довіряють користуватись майном громади.

«Цікаво» прокоментував ситуацію заступник міського голови Олександр Ломако, який не так давно сам варився в рекламному бізнесі.

«Я не знаю, може, й бачив, може, не бачив. Справа в тому, що дві компанії звернулись по дозволи, вони їх отримали від міської ради. Комусь здається що ті компанії, які є в місті, мають і лишатися на цьому ринку монопольно. А я вважаю, що більше компаній, то більше буде підходів», — зазначає заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Коли ми почали з’ясовувати, хто ж спілкувався з директоркою «Чернігів – Індормедіа» і хто визначив, що саме вона достойна без конкурсу розміщувати «сіті-лайти» та рекламу на нових зупинках, заступник міського голови Олександр Ломако і головний комунальник міста Ярослав Куц почали перекидати відповідальність один на одного.

«Питання зовнішньої реклами мені підвідомче. Я керівник робочої групи, створеної розпорядженням міського голови. І ми на робочій групі аналізуємо всі місця», — продовжує заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«Я ж вам ще раз пояснюю – рішення приймалось робочою колегіально, робочою групою», — наголошує керівник управління ЖКГ чернігівської міської ради Ярослав Куц.

«Дозвіл я не надавав, дозволи надавало управління ЖКГ і вони спілкувалися, я не спілкувався», — відмічає заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«У мене там є спеціаліст, який приймає папери, який віддає папери, насправді це питання робочої групи. В мене одна людина є, яка приймає та віддає папери, я цим питанням не займаюсь. Це спеціаліст займається, а він зараз на лікарняному», — пояснює керівник управління ЖКГ чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Але все ж таки головний комунальник міста знайшов крайнього.

Знайшла Ксенію Пінчук і перевірила її виключну благонадійність спеціаліст управління житлово-комунального господарства «на лікарняному» – Інна Гром.

«Тепер нарешті нам стало відомо, хто стоїть за новою бізнес-елітою нашого міста – Інна Гром. І в жодному разі не варто звинувачувати міського голову та його поплічників. Виявляється, всю команду цинічно перехитрила оця жінка. Тож чекатимемо виходу сірого кардинала Чернігова з лікарняного, аби дізнатися всі подробиці з перших вуст», — зазначає журналіст Павло Солодовник.

Журналісти: Олег Дешура, Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Ай да молодец Ломака, перехитрил всех )))

Back to top button