Суспільство (відео)

Ціна на паски у Чернігові і чи будуть містяни пекти святкові здоби власноруч (Відео)

До Великодня залишаються лічені дні. За традицією цей час господині мають використати для того, аби обзавестися головним атрибутом свята – паскою. Випікати власними руками або ж придбати вже готову в магазині – запитання, над яким щороку розмірковують сотні ґаздинь.

Сьогодні ми вирішили поцікавитись у чернігівців, яким паскам надають перевагу вони: випікають самостійно чи все-таки довіряють це вмілим рукам пекарів.

У нашому опитуванні безперечну перемогу отримує спечена власноруч пасочка. Та попри чималу кількість чернігівців, які надають перевагу домашній випічці, попитом користуються і святкові красуні, що прикрашають полиці супермаркетів. Ми відвідали кілька найпопулярніших у місті, аби вивчити цінову політику магазинної святкової здоби.

У першому відвіданому нами супермаркеті найдорожча паска коштує 99 гривень 30 копійок за 600 грамів. Найдешевша – 42,40 за 250 грамів. Загалом вибір святкових кексів чималий, тож можна підібрати те, що найбільше до смаку.

А от у наступному супермаркеті не настільки різноманітно: найдорожча паска тут вам обійдеться в 109 гривень 5 копійок. Найдешевша великодня здоба коштує 54,99 за 300 грамів.

В останньому перевіреному нами магазині найдешевший великодній кексик коштує 28 гривень за 100 грамів, найдорожчий – 97,99 грн за 500-грамову пасочку.

Та є дещо, що разом із магазинною святковою здобою не продається. Випікання пасочок – для багатьох родин традиція, сповнена сімейних ритуалів і потужних моментів єднання. Саме вони роблять домашню паску найсмачнішою та наочікуванішою серед усієї здоби.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button