Суспільство (відео)

У Чернігівській обласній лікарні відкрили нове життєво важливе відділення (Відео)

Витягувати людей із того світу. Саме з такою метою в Чернігівській обласній лікарні було створено нове відділення інтенсивної терапії та гострих інсультів, щоб дати можливість покращити надання медичної допомоги у випадках гострих порушень мозкового кровообігу.

«Розраховано для надання невідкладної, кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги хворим на гострий інсульт у найгострішому періоді»,- Сергій Марков, завідувач відділення інтенсивної терапії та гострих інсультів КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Із 1 лютого відділення прийняло перших пацієнтів. У ньому все за стандартами європейської медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість хворих на коронавірус у Чернігові зменшилася на чверть

Палати обладнані функціональними ліжками з усім необхідним для ефективного лікування, зокрема й апаратами штучної вентиляції легень. Усе це обладнання дає можливість моніторити, відновлювати, а часто й заміщати всі життєво важливі функції.

«Буде чергувати мультидисциплінарна команда у складі невропатолога, анестезіолога, нейрохірурга, і з кожної палати буде виведений моніторинг на центральну станцію нагляду»,- Сергій Марков, завідувач відділення інтенсивної терапії та гострих інсультів КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Загалом на комп’ютеризації, електронному документообігу, а разом із ними і на швидкості надання медичної допомоги в обласній лікарні роблять особливий акцент.

«Кожен лікар, кожна медична сестра мають доступ до цієї мережі. Створені автоматизовані робочі місця. Кожен лікар веде в електронному варіанті медичну документацію, і ця документація фіксується у всеукраїнській системі eHealth»,- Валерій Чобітько, медичний директор із лікувально-діагностичної роботи  КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Щодо відділення інтенсивної терапії, то воно розраховане на дев’ятьох пацієнтів. Термін перебування хворих у ньому – до семи діб.

«Після стабілізації стану хворих переводитимуть або до неврологічного відділення, або до відділення реабілітації, або за місцем проживання»,- Сергій Марков, завідувач відділення інтенсивної терапії та гострих інсультів КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

На сьогодні відділення інтенсивної терапії – одне з найсучасніших в області. З основного специфічного лікування тут пацієнт може отримати системний тромболізис, серед планів – впровадження тромбоекстракції та тромбоектомії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button