Суспільство (відео)

У Чернігові багатоповерхівку прикрасили патріотичними муралами (Відео)

Дедалі частіше на стінах нашого міста почали з’являтися мурали. У намальованого – різні стилі та мотиви, утім, найпопулярніші зараз – патріотичні. Сьогодні ми познайомилися з художником, монументальну творчість якого ви могли бачити на кількох будинках нашого міста. 

«Ще два мурали. У цьому районі минулого року я намалював мурал і на онкодиспансері нашому чернігівському. Це те, що можна в Чернігові побачити», — Сергій Тонканов – чернігівський художник.

За спиною в пана Сергія, до речі, одна з останніх його робіт – патріотичний мурал на під’їзді одного з чернігівських будинків.

«Ці чотири мурали мені замовила експлуатаційна організація цього будинку. Ми ще минулого року домовлялися, але то не було часу, то криза жанру. І от цьогоріч ми зрозуміли, що тут повинно бути», — Сергій Тонканов – чернігівський художник.

До речі, саме ці мурали стали першими, які створив художник після завершення активної фази бойових дій на Чернігівщині. Зізнається, що на цей час творча робота просто завмерла, тож створення таких українізованих під’їздів стало порятунком.

«Досить складно було повертатись до творчої роботи, адже війна зробила творчий відбиток на творчості. Загалом творчість зупинилась. І зараз досить складно творчо підлаштуватися. Але ці мурали знову повернули мене до творчої праці. І вже деякі плани на майбутнє є», — Сергій Тонканов – чернігівський художник.

Точних замальовок на майбутнє художник не має. Утім, упевнено зазначає, що готовий створювати дедалі більше нових картин, аби надихати ними чернігівців.

«Мені завжди цікава реакція людей, бо це для мене важливо. Зрозуміти, чи потрібне людям те, що я роблю. Адже якщо це людям не заходить і не потрібно, то воно якось неприємно», — Сергій Тонканов – чернігівський художник.

Сьогодення складне та складнопрогнозоване. Тож у такі моменти важливо радувати себе чимось яскравим і прекрасним. Наприклад, чудовими муралами, створеними талановитими чернігівцями.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button