Суспільство (відео)

У Чернігові рятували збите на дорозі косуленя (Відео)

До однієї з чернігівських ветклінік навідались поліцейські. Приводом стало косуленя, яке потрапило під колеса автівки на межі з Новоселівкою. Водій зник із місця пригоди, рятували тварину небайдужі.

«Забрали, вас викликали, привезли сюди, все».

Зооволонтери розповідають, окрім всього, довелось ще й захищати поранену тварину від компанії молодиків напідпитку.

 «Якби хлопець не боронив те косуленя, закінчилося б тим, що його забрали б і вже шашлик із нього смажили б. Люди у стані алкогольного сп’яніння вимагали від нас гроші за косулю, намагалися затримати нас», — розповідає представник ГО «Крок до тварин» Тетяна Діденко.

Маленьке косуленя, якому не більше 5 місяців, від зіткнення з машиною зазнало серйозних травм.

 «У нього черепно-мозкова травма, перелом малої і великої стегнової кістки, зробили рентген – перелом осколковий, відкритий», — говорить лікар-ветеринар Сергій Шкіра.

Лікарі намагались врятувати тварину, утім, стан косулі був критичний – вона померла від отриманих ушкоджень. Волонтери одразу ж почали розшукувати свідків ДТП. У поліції переконують – це марно. Адже стався нещасний випадок, за який ніхто не понесе покарання.

«Інформація була зареєстрована в журналі єдиного обліку чернігівського відділу поліції. Складу злочину там немає, оскільки це не підпадає ні під браконьєрство, ні під жорстоке поводження з тваринами. Тваринку збив якийсь автомобіль і просто, не зупиняючись, поїхав далі. Скоріше за все, матеріали будуть закритими», — зазначає прес-офіцер ГУНП у Чернігівській області Борис Коновченко.

Захисників тварин наразі турбує етична сторона питання. Наголошують, якби людина, яка збила тварину, проявила людяність і одразу викликала на місце події відповідні служби й організації, тварина могла б вижити та продовжити своє існування в зоопарку.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Как жалко косуленьку. Тот, кто это сделал, безнаказанным не останется даже если его не найдут. Косулю наверняка можно было спасти,но только не в Чернигове.Что тут за специалисты.Особенно те,что на фото.У них что опыт есть? Сомневаюсь

Back to top button