Суспільство (відео)

У Чернігові створили міні-мультфільм про князя Володимира та хрещення Русі (Відео)

Українська історія – надзвичайно цікава та насичена, утім часто її незнання приводить до того, що ми втрачаємо своє у просторі часу. Тому зберігати та знати звідки ми прийшли над завдання для всіх поколінь українців. З цією метою в туристично-інформаційному центрі був створений історичний міні-мультфільм, приурочений Дню Державності та Хрещенню Русі.

«Взагалі, якщо говорити про липень місяць, то найочікуванішою датою було саме 28 липня, тому що вперше Україна відзначає День української держави. Ми сьогодні прокинулись з розумінням, що ми живемо в молодій країні, але з тисячолітньою історією. Говорити про цю історію варто, бо це велика частина нас і це велика частина виховання тих дітей, які в майбутньому будуть опікуватися нашою старістю», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Відтворити історичні події в пластиліні організатори вирішили з дітворою, яка бере участь у проекті «Вуха».

«Якщо говорити про наші проекти «Вуса» і «Вуха» особливо це «Вухасті», вони у нас, важливий момент – інтелектуальний розвиток дитини, при тому, щоб створити комфортні умови перебування в тому суспільстві і тих обставинах в яких ми знаходимось», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Створюючи мультфільм діти не просто виліплювали фігурки з пластиліну, вони знайомились з історією цього дня та дізнавалась багато нової інформації.

«Діти запам’ятовують щось тоді, коли роблять руками або безпосередньо дотичні до цього процесу. Ми вирішили, все таки, познайомити дітей з історією Хрещення Русі. Розповісти і нагадати про цю подію і потім зробити невеличкий мультик», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Та окрім невеликого уроку історії в процесі ліплення діти отримали чимало корисного.

«По перше, виліплюючи героїв, вони чітко розуміють, що це за подія і хто головна діюча особа. Тут і момент психологічний. Ну і момент того, що це колективна робота. Отакі спільні роботи набувають успіху і більше того – як діти так і батьки чекають того результату», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Поки ми знаємо та бережемо свою історію, ми будемо здатні боронити свою Державність.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button