Суспільство (відео)

У Чернігові відбувся показ музейної експозиції «Молодь у Революційних подіях» (Відео)

Ідея музейної експозиції – показати паралель сто років боротьби української молоді за свою державність. Ця виставка дає людям можливість не просто подивитися, а й замислитися над тим, хто відстоював честь та гідність у боротьбі за Незалежність України.

«Багато часу ми над нею працювали, експозиція була повністю зроблена учасниками на волонтерських засадах. І ті, хто робив експозицію, і ті, хто здавав предмети для експонування. Тому поколінню в 17 році було важче щось зрозуміти, чогось навчитися, ніж цьому поколінню, яке зараз. Нашому поколінню. Оскільки ми можемо побачити завдяки дослідженню, завдяки таким висновкам можемо зорієнтуватись, як вони діяли і не повторювати їхніх помилок»,  — науковий співробітник Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського Олександр Бондар

Виставка представляє книги тих часів, агітаційні листівки українських політичних сил, дає можливість побачити сучасні шеврони молодих чернігівців, нагороди, документи, бойовий прапор батальйону «Чернігів», плакат із фотографіями бійців тощо.

«Будь-які подібні матеріали слугують для того, щоб завдяки їм виховувати наступні покоління. Молоді хлопці, які несли службу в зоні АТО, які зараз там воюють, це вже діти Незалежної України, вони народилися після проголошення незалежності України в 1991 році, і саме завдяки тому, що ми змогли виховати таку молодь, ми зараз врятували, зберегли державу для себе, для своїх дітей, тому, безумовно, ми служитимемо для того, щоб виховувати наступне покоління оборонців нашого краю», — екс-заступник командира добровольчого батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко.

Відвідувачі можуть ближче ознайомитися з матеріалами минулих і сучасних років, відчути патріотичний дух нашої незалежної держави.

Ще статті по темі

Back to top button