Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили олімпійську фан-зону: з безкоштовним фуд-кортом і тусовкою відомих спортсменів (Відео)

Уперше в історії Олімпійських ігор чернігівці матимуть фанівське місце для завзятого вболівання під час Зимових Олімпійських ігор, що розпочалися в південнокорейському місці Пхьончхан. У приміщенні філії Національного суспільного телебачення працюватиме фан-зона з кількома локаціями, онлайн-трансляцією ігор, прес-центром і фуд-зоною. Сюди можуть приходити всі, хто вболіває за українську збірну і чернігівських біатлоністів зокрема.

«Це вперше відкривається прес-центр, фан-зона з масою локацій, які надзвичайно цікаві для вболівальників, тут цікаво, тут є люди однодумці, тут є вболівальники, які просто збираються десь у своїх квартирах, а це місце, де можуть зібратися абсолютно всі – обговорити, повболівати, поспостерігати, посперечатися, зробити якісь прогнози. Таке місце просто необхідне для вболівальників», — директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації  Ніна Лемеш.

Фанівська тусовка збереться в телестудії вже 10 лютого. Олімпійський прес-центр готує трансляцію жіночого спринту на 7,5 км, підсумкову прес-конференцію, а також виставку робіт відомих чернігівських фотохудожників. У відкритті фан-зони взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Він теж обіцяє вболівати за чернігівських біатлоністів і в найвідповідальніший для них момент буде поруч.

«Я запланував і обіцяв нашим олімпійцям підтримати особисто, я 20 лютого планую вилетіти на олімпіаду, там у нас буде якраз дві гонки, і я особисто планую підтримати наших олімпійців України», — голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Календар виступів чернігівських спортсменів на Зимовій Олімпіаді 2018

Від Чернігівщини в Пхьончхані виступатимуть четверо сильних біатлоністів – Сергій Семенов, Артем Прима, Ірина Варвинець, Артем Тищенко. Більше тижня вони живуть в Олімпійському містечку і готуються до виступів. Родичам повідомляють, що смакують корейською їжею і, попри нестерпну морозну погоду, випробовують лижні траси.

«Був сильний вітер -11, -14, дуже холодно було, довго не вдалося потренуватися, замерзали руки, обмерзало обличчя, суворі умови», — тренер збірної України з біатлону Роман Прима.

«Вони працювали 4 роки, нехай вони покажуть результат, достойний років їхньої праці», — сервісмен збірної команди України з біатлону Олександр Батюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські спортсмени пройшлися ходою на відкритті Олімпіади в Пхьончхані

Нашим біатлоністам за кожну привезену олімпійську медаль – золоту, срібну чи бронзову – очільник області Валерій Куліч обіцяє грошову винагороду. 300 тисяч гривень. Запевняє, що це спонсорські гроші. Олімпійські ігри, які проходять вже в 23-й раз, триватимуть у Кореї до 25 лютого. Чернігівські фани планують зібратися в прес-центрі щонайменше 6 разів.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button