Суспільство (відео)

У лісі на півночі Чернігівщини функціонує унікальний дитячий табір (Відео)

Зробити Сновщину центром спортивного туризму. Місцевий дитячий спортивно-оздоровчий табір «Дружба» вже з наступного року може стати флагманом підготовчого процесу з спортивної гімнастики, адже там планують ремонт величезної спеціалізованої спортивної зали.

Проєкт буде реалізовуватися за програмою «Велике будівництво» у 2021 році. Загальна сума – понад 10 мільйонів гривень.

«У нас уже є проект на капітальний ремонт приміщень спортивної зали і медичного пункту з облаштуванням блочно-модульної котельні»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Щодо спортивної зали, то передбачений її повний ремонт – зовні, всередині та покрівля. Проте наразі вона діє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спартанський» табір: у лісах на Менщині готують майбутніх «зірок» спорту (Відео)

«Спортивна спеціалізована зала для спортивної гімнастики. 918 м2, з обладнанням. Є дві поролонові стрибкові ями, батут і всі знаряддя, необхідні для тренувань спортсменів»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Приймає збори легкоатлетів з усієї країни та з-за кордону.

«Діти-спортсмени з усіх регіонів. Це Одеса, Черкаси, Київ, Чернігів. Є запити на заїзд і тренування від Латвії»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Постійно в таборі оздоровлюються діти зі Сновщини. Загалом за сезон через нього проходять 700-800 дітей.

«Одноразово можуть заїжджати 150 дітей, спортсменів. Плюс є додаткові місця для вихователів»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Інфраструктура, крім зали, – це чотири спальні корпуси на 150 ліжок, медичний пункт, їдальня. Торік за кошти ДФРР частково зробили ремонти в спальних корпусах, було закуплено обладнання для їдальні,

«Харчування для дітей дуже достойне, п’ятиразове. Готують усі страви – від першої до четвертої. Є і проміжні, так би мовити, перекуси»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Табір має майже столітню історію. Його створили ще в довоєнні часи. У 70-х був у підпорядкуванні Південно-Західної залізниці та вже працював як спортивний табір, з акцентом на спортивну гімнастику. Приймав відпочиваючих і спортсменів з усього Радянського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаути в лісах Чернігівщини: неймовірний табір, до якого варто віддати свою дитину (Відео)

«Соціальне значення дуже велике, оскільки сприяє розвитку спортивної гімнастики. Оздоровлення дітей у наш важкий час я вважаю прерогативою. Територія табору налічує приблизно п’ять гектарів. Як ви бачите, він розташований серед лісу. Повітря дуже чисте»,- Володимир Гордюк, директор дитячого оздоровчого табору «Дружба» Сновської міської ради, депутат міськради («НАШ КРАЙ»).

Поряд із табором, за кілька кілометрів, протікає річка Снов. Загалом, крім оздоровчого та спортивного значення, він має ще й соціальну функцію.

У сезон на роботу туди залучають приблизно 70 осіб. Це вихователі, тренери, персонал кухні, медпункту, прибиральники, різноробочі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button