Суспільство (відео)

У Сновську молодь залучила 10 тисяч доларів на розвиток громади (Відео)

Потужні, амбітні та впливові. Сновська активна молодь, або ж офіційно – Молодіжна рада, долає стереотипи, що «всім однаково», і своєю діяльністю ставить «на вуха» всю Сновщину.

«Починалося з організації різноманітних заходів – свята, вело-, селфіквести, перейшли далі до благодійної діяльності. Далі допомагали нашій поліції на дорогах. Розфарбували тут усі дороги – «Тримай дитину за руку» або «Зніми навушники»,- Ольга Гаврилець, голова Молодіжної ради Сновської міської ради.

Молодіжна рада започаткована орієнтовно два роки тому. Через безліч ідей та активність одразу отримали назву САМ.

«Назвали себе САМівцями. САМ – сновська активна молодь. Нас так і називають. САМ щось там організовує»,- Ольга Гаврилець, голова Молодіжної ради Сновської міської ради.

У карантин у роботі САМівців був невеликий простій, його вони використали з користю. Навчалися, що продовжують робити і досі.

«Ми навчаємося. Ось кілька днів тому я навчалася впродовж трьох днів проєктної діяльності та громадської активності. Нам розповідали, як створювати ці проекти»,- Валерія Гаврилець, член Молодіжної ради Сновської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Облаштування скверів та утопічні мрії спортсменів: чергова нарада в міській раді (Відео)

Проєктів у роботі вистачає. До прикладу, планують запровадити в школах громади бюджети участі.

«Зараз працюємо над положенням про шкільний бюджет участі. Коли депутати проголосують за цей бюджет, то будуть створюватись різноманітні проекти. Відповідно, учні різних шкіл, 9-11 класи, зможуть голосувати за проєкт, який їм найбільше сподобався, а потім втілювати цей проєкт у життя»,- Ірина Ярмоленко, член Молодіжної ради Сновської міської ради.

Серед останнього – організували селфіквест.

«Наприклад, фото якесь було зроблене, і треба було потім знайти цю будівлю, яка була зображена на фото, сфотографуватися біля неї»,- Марина Горпиненко, заступник голови Молодіжної ради Сновської міської ради.

Серед масштабних проєктів, які реалізовуються спільно зі Сновською міською радою, – це, наприклад, реалізація в Сновському будинку культури завдяки програмі «ДОБРЕ» проєкту «Молодіжний простір».

«Суть «Молодіжного простору»… Він складатиметься з двох кімнат, у які молодь може прийти в будь-який час і поспілкуватися, взяти участь у різних тренінгах, вечорах, перегляді фільмів, повчити англійську мову, клуб журналістики в нас планується»,- Ольга Гаврилець, голова Молодіжної ради Сновської міської ради.

Активну діяльність у цьому «Молодіжному центрі» хочуть розпочати вже в жовтні-листопаді. Оснащення до нього – телевізори, ноутбуки, місця для сидіння, проєктор, переносний екран для виїздів у села громади, невелику кухню, – придбають за залучені проєктні 10 тисяч доларів. Ремонт же всередині відбудеться за кошти міського бюджету.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button