Суспільство (відео)

У «туберкульозний» клас 35-ї школи селять дитячий табір (Відео)

Обурені батьки мають намір писати колективну скаргу до Генпрокуратури – вбачають у ситуації службову недбалість.

Туберкульоз у чернігівській школі вчинив переполох серед батьків. Про випадок захворювання учня 4-го класу повідомили на останньому дзвонику. Нині хворого хлопчика ушпиталили до обласного тубдиспансеру, а в класній кімнаті, в якій він навчався, розмістили пришкільний табір. Так чи є загроза для відвідувачів?

Понад три десятки школярів мають протягом усього літа вживати противірусні та імуностимулювальні пігулки. Про туберкульоз в їхнього однокласника дізналися в останній день навчання.

«Приїхала комісія з тубдиспансеру – їх було чоловік сім, нас теж було півкласу десь. Нам оголосили, що це не підозри і у хлопчика дійсно туберкульоз. Одна мама запитала, а яка форма – відкрита чи закрита? Лікар сказала, що на жаль, відкрита», – згадує мати школяра Олена Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В управлінні охорони здоров’я прокоментували ситуацію з дитиною, хворою на туберкульоз

Батьки нарікають, інформацію про потенційну небезпекуву школі навмисно приховували. Людям і досі ніхто не пояснив, які заходи безпеки провели у школі. Проте в класній кімнаті, в якій навчався хлопчик із туберкульозом, розмістили пришкільний табір.

Обурені батьки мають намір писати колективну скаргу до Генеральної прокуратури, адже вбачають у цій ситуації службову недбалість. Адміністрація школи від коментарів відмовляється.

Як продезінфікували приміщення школи після виявлення туберкульозу – не розповідає і шкільна медсестра: «Офіційно я не маю права ніякої інформації надавати. У нас є адміністрація. Ми медсестри дитячої поліклініки і вся інформація там».

У поліклініці заспокоюють – у хворого хлопчика не заразна форма туберкульозу. Втім, профілактичні заходи серед учнів не скасовували. В обласному тубдиспансері кажуть, що діагностують туберкульоз у дітей ледь не щотижня.

Є хворі діти із неблагополучних родин, які перебувають у реабілітаційних центрах, у школах- інтернатах. І ми теж там обстежуємо, і виявляємо туберкульоз у дітей. Але це не страшне – діти виліковуються і живуть багато років», – запевняє завідувач дитячого відділення протитуберкульозного диспансеру Катерина Звягельська.

Нині на обліку в чернігівському обласному тубдиспансері – понад 1 тис. хворих на туберкульоз. Але лікарі застерігають, що невиявлених випадків недуги насправді – набагато більше.

Джерело: 5 канал

Ще статті по темі

Back to top button