Суспільство (відео)

Удома краще: чернігівці розповіли, як відпочивають влітку (Відео)

Повномасштабна війна позбавила українців звичайного ритму життя, зокрема планів на відпочинок і відпустку. Багато хто переконаний, що відпочинок недоречний у часи, коли на фронті гинуть люди, але кожен шукає свої способи відновлення від стресу та буремних подій. Чернігівці розказали, як вони проводять літо і як відновлюють свій емоційний стан.

— Хочеться кудись поїхати, але ж така ситуація… Навіть важко думати про це. Займаємося дачею, садимо, вирощуємо та закриваємо. Так потихеньку готуємося до зими. Бо невідомо ж що буде, яка зима чекає. Хочеться миру скоріше для всіх.

З дітьми гуляємо от у парку, були, звісно, плани поїхати на море. Але ж така ситуація, то краще будемо вдома. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для діток із Чернігівщини влаштували виїзний наметовий відпочинок

В село їздимо, інколи на річку вдається вийти. Сюди в центр боїмося ходити. А за кордон не хочемо, щоб не залишати чоловіка самого. А так усе добре, сонечко сяє – то вже відпочиваємо як можемо.

Риболовля – то є відпочинок, більше нічого.

Не той настрій, щоб відпочивати, вже коли війна закінчиться, то будемо відпочивати. Ми просто довго не були в Чернігові, нещодавно повернулися, то зараз відпочиваємо тут, у місті.

Загалом відпочиваємо, але важко, бо не можна розслабитися через ці події, тривоги постійні. Але є можливість і в басейн поїхати або в кафе відпочити. Тому знаходимо якісь такі можливості, і добре, що в Чернігові вони є.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button