Суспільство (відео)

В Чернігові знайшли альтернативу новорічній ялинці на Красній площі (Відео)

Жителі мікрорайону «Ремзавод» знайшли альтернативу святкуванню нового року на Красній площі. Адже безпосередньо біля них відкрито не менш ефектну та яскраву новорічну красуню.

«А чому б і ні. Навіщо йти на площу, де будуть мільйони людей. Можна і тут. Чим погано?» — Тарас Матвейко, власник пекарні.

Останній час торгівельний парк «Ремзавод», що діє на території колишнього заводу «Жовтневий Молот», змінюється на очах. Змінюється динамічно, створюючи кардинально новий відкритий громадський простір.

«Для відпочинку чудово. Ми кожен вечір сюди виходимо з Чучою погуляти. Вона вже розуміє, що таке ялинка. Кажу «Йдемо до ялинки» і вона швидко біжить сюди», — Раїса Степанівна, чернігівка, жителька мікрорайону «Ремзавод».

«Класно. Тут коли почали будувати, я відразу сказала, що тут найголовніше щоб площадку поставили. Ще побільше б лавок поставили б. То було б добре влітку гуляти», — Оля, чернігівка, жителька мікрорайону «Ремзавод».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко хоче зупинити будівництво на Ремзаводі

«Дуже багато зроблено для дітей, для місцевих жителів. Можна прийти, відпочити, гарно провести час», — Олена, чернігівка.

Вражає динаміка розвитку. Темпи, які неможливо не помітити. Раніше класична пострадянська картинка руїни, зараз безпечне яскраво освітлене місце для відпочинку, якісного шопінгу та активного дозвілля.

«Ще коли ми починали, то страшно було зайти на територію, і люди казали, що нас важко найти. Зараз же нас легко знайти, територія змінилась. До нас навіть заходять люди, які просто гуляють по території заводу», — Антон Приходько, директор спортивного клубу «FRIENDS».

«Постійно йде якийсь ремонт, покращення. Не так як політики, все говорять і говорять, але нічого не роблять. Тут я бачу, що є хазяїн цього місця і я його бачу в справах», — Тарас Матвейко, власник пекарні.

«Я це бачу, цю динаміку розвитку «Ремзаводу» день за днем. Ще рік тому, нічого цього не було. Була закинута територія. Зараз же це – місце для відпочинку громадян», — Олександр, чернігівець.

«Працюємо вже мабуть протягом двох років. Територія за цей час змінилася дуже сильно», — Оксана Коваленко, менеджер компанії «ПрофіГаз».

Торгівельний парк «Ремзавод» став місцем як для старту підприємців-початківців, так і для розміщення потужних національних брендів. Можемо побачити тут багато новинок, яких немає в інших локаціях Чернігова. До прикладу, спорткомплекс, що вміщає фітнес, аеробіку, тренажерний зал, заняття для дітей з акробатики і танців. Родзинка – єдиний в місті зал для гри у сквош. Далі — пекарня, яка стала мало не легендарною в Чернігові. Все свіже, все зроблене з любов’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяче свято на Ремзаводі: до дітей приїхали клоуни з морозивом і солодкою ватою

«Офіціантів у мене немає. Замість цього кошти йдуть на удосконалення якості продукції», — Тарас Матвейко, власник пекарні.

Маємо й національну кухню – азербайджанську.

«В основному у нас на мангалі. Реберця. Ошийок. Рибні шашлики. Можна сказати, це все національне. Скажемо так», — Іскандер Велієв, директор кафе «Бакинський дворик».

Таких унікальних об’єктів в торгівельному парку «Ремзавод» вистачає. Для повсякденного шопінгу діє ціла торгівельна лінія. Є товари для дітей – надзвичайно великий вибір іграшок, канцтовари, дитячі рюкзаки тощо. Новий громадський простір не обходиться і без міжнародної співпраці. Діє культурно-діловий центр «Познань». Але справжнім магнітом для місцевих став новорічний сюрприз – ефектна патріотична жовто-блакитна ялинка.

«Дуже класно. З дітьми добре гратись. Воно світиться – дітям подобається», — Аліна, чернігівка, жителька мікрорайону «Ремзавод».

«Тут дуже гарно. Мені подобається тут грати», — Аріна.

«Ялинка дуже гарна, тут можна погуляти», — Настя.

«Помінялося. Все гарно. Ввечері проходиш, все освітлюється, все супер. Душа радіє», — Людмила, продавець в дитячому магазині «Друзі – іграшки».

До нового року торгівельний парк «Ремзавод» готує чернігівцям сюрприз. У новорічну ніч з 23.00 по першу нуль нуль, їх чекає розважальна програма з музикою, ведучим Дідом Морозом і, звісно ж, уже звичною для цього місця святковою атмосферою.

Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button