Суспільство (відео)

Вартість орендованого житла в Чернігові та де знайти найдешевшу квартиру (Відео)

У Чернігові можна орендувати квартиру на будь-який смак. Та найпопулярнішими залишаються однокімнатні. Про це розповіла директор однієї з чернігівських агенцій нерухомості. Альона Архипенко зазначила, що ідеальне житло для здачі в оренду – це однокімнатна квартира в новому будинку з автономним опаленням, площею приблизно 45-50 квадратних метрів. Такі помешкання в центрі міста коштуватимуть від шести з половиною тисяч гривень до восьми. Плюс комунальні. Влітку вони затягнуть на 600 гривень, узимку – приблизно на тисячу дорожче.

«Дешеву квартиру зараз важко знайти, можна знайти в районі 3,5 тис. за однокімнатну квартиру. Це буде віддалений район. Центр – 6,5 тисячі. Це не буде суперєвроремонт, але буде хороша чиста квартира. Можливо, тільки після здачі будинку. В середньому 8-9 тисяч – це хороші квартири. Є квартири за 500 доларів на місяць. Це повний фарш. Повністю всі меблі, техніка і свіжий ремонт»,- Альона Архипенко, директор агенції нерухомості.

Та тим, хто хоче хороший ремонт, треба подумати про те, що господарі таких квартир можуть бути проти домашніх тварин і маленьких дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці школу «вдягли» у вишиванку (Фото)

«Коли роблять свіжий ремонт, то просять без тварин і без дуже маленьких дітей. І все-таки, коли велика квартира на 2-3 кімнати, то зрозуміло, що тут уже орендуватимуть із дітьми. Фейс-контроль наявний. Ми завжди розмовляємо з власниками квартир і шукаємо ідеальних орендарів»,- Альона Архипенко, директор агенції нерухомості.

Влітку люди орендують менше. Попит значно зростає вже ближче до осені. Більшість орендаторів шукають помешкання з меблями.

«90% повністю з меблями шукають. 10% шукають порожні квартири без меблів і частково техніки. Зараз молодь, коли шукає квартиру, то просить холодильник і пральну машину. Телевізор уже не потрібен»,- Альона Архипенко, директор агенції нерухомості.

Альона Архипенко також розповіла, що карантин значно знизив попит на оренду квартир. Це вплинуло і на ціни.

«У період карантину дуже багато квартир звільнилися, дуже багато людей втратили роботу, почали працювати дистанційно й не мали можливості оплачувати. Багато квартир звільнилося і трохи ціна знизилася. Це приблизно на 500-1500 грн на квартирі. Зараз відновлюється оренда і трохи ціни підвищуються»,- Альона Архипенко, директор агенції нерухомості.

Обираючи район для проживання, варто звернути увагу на те, що найдешевше помешкання можна знайти у віддалених від центру куточках Чернігова. Це, наприклад, ЗАЗ, Шерстянка. А от Масани виросли в цінах. Вартість житла там майже така сама, як у центрі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button