Суспільство (відео)

«Вечірнє танго»: чернігівець представив свою книгу (Відео)

«Вечірнє танго» – четверта книжка чернігівського журналіста та літератора Петра Антоненка. Літературна новинка вмістила написане в трьох попередніх книжках автора та кілька нових творів, створених протягом останніх кількох років.

«Я вирішив ніби як перевидати ту попередню книжку, але з дуже великим доповненням прози і поезії, написаних в останні роки. Це перша п’єса в мене, оповідання, бардівські пісні і так далі», — Петро Антоненко – літератор, журналіст.

Побачило світ «Вечірнє танго» три місяці тому. Та за цей короткий термін автор встиг провести шість презентацій, кілька з них – в області. Цього ж разу зустріч з читачами організована в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Місце для автора символічне – окрім давньої дружби, пов’язує їх і літературне визнання.

«За цей час у мене було вже шість презентацій. У Куликівці в бібліотеці, в Прилуках в бібліотеці та чотири презентації в Чернігові: три – в різних бібліотеках і одна – в центрі соціальних служб. Я пишаюсь, що є лауреатом премії Михайла Коцюбинського, це наша головна літературна відзнака Чернігівщини», — Петро Антоненко – літератор, журналіст.

Кілька примірників «Вечірнього танго» автор передав до чернігівських бібліотек, аби кожен зацікавлений містянин зміг ознайомитися з книжкою. Також будь-хто охочий може придбати її в автора або ж в «Intermezzo».

«Книжка продається в культурно-мистецькому центрі «Intermezzo» – Шевченка, 9. Продається недорого, дешевше, ніж вона коштує у видавництві. При цьому частина виручки йде на нашу армію», — Петро Антоненко – літератор, журналіст.

Підтримка культурного фронту України – важливий аспект на шляху до Перемоги. А коли автором літературної цікавинки є земляк, це удвічі приємніше.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button