Суспільство (відео)

Знайшли крайніх: у електричному колапсі звинуватили лелек (Відео)

Село без електроприладів. Ціла вулиця лишилась без телевізорів і холодильників. В обленерго нарікають на погоду та натякають на лелек. Ті змостили гніздо на електроопорі.

Телевізор для пенсіонерки Раїси Костюк – розвага і розрада. Старенька страждає на безсоння. Та її техніка згоріла вмить серед білого дня.

«Отак клацнуло сильно А тоді дим іде з екрана. Думаю, що це воно таке. Я тоді тільки зрозуміла, що це аварія. Я руку простягла і з розетки висмикнула, і все, дим розійшовся», — постраждала Раїса Костюк.

Про аварію жінка повідомила в районні електромережі. Там спеціалісти швидко встановили причину. Перепад напруги спричинили лелеки. Вони вмостилися на самій електроопорі. Тут лелеча родина живе майже десятиліття.

«Мені приязно, що лелеки тут поселилися, і тоді в нас внучок у Люди народився, і тоді так все наче було хорошо», — постраждала Раїса Костюк.

Люди збираються до гурту та перераховують згорілу техніку. Тут електроприлади зіпсувалися в десяти сімей. Хоча енергетики своєї вини не визнають і нарікають на пташине царство та погодні умови.

«Якщо були форс-мажорні обставини, ми з’ясовуватимемо, візьмемо довідку з гідрометцентру і проводитимемо розслідування, тоді дивитимемось», — технічний директор Олександр Шульженко.

Юристи ж радять селянам не зволікати. Зіпсовану техніку повинен обстежити спеціаліст, який вкаже на причину неполадки. Тоді обленерго буде змушене відшкодувати витрати. Принаймні так каже закон.

«Якщо на практиці, то це дуже важка процедура. Зазвичай обленерго відмовляється відшкодовувати, і тоді треба звертатися до суду, а це все тяганина. І судовий збір, паперова тяганина», — практикуючий юрист Олександр Постой.

Та наразі селяни пишуть колективне звернення до «Чернігівобленерго», просять відремонтувати в селі всю електропроводку й почистити дерева,що розрослися.

Ще статті по темі

Back to top button