Суспільство (відео)

Відновлення навчання в школах і думки мера про локдаун: нарада в міській раді (Відео)

Чергова нарада в Чернігівській міській раді розпочалася з того, що мер розкритикував локдаун.

«Все одно як наїстися таблеток наперед, щоб потім не захворіти. Ці таблетки про всяк випадок, вони не допомагають. Яка мета кінцева цього локдауну, важко зрозуміти. Або щоб було на що списати недоопрацювання. Чи обґрунтувати, що чотири мільярди компенсаційних видали підприємцям»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді озвучили позицію щодо локдауну

У міській раді вже готують звернення до Прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я України з пропозицією делегувати повноваження щодо встановлення карантинних обмежень органам місцевого самоврядування. Станом на 18 січня в місті зафіксовано 91 особу, яка потребувала кисневої підтримки, двоє людей перебували на апаратах ШВЛ.

«Зараз менше звертаються люди, тому менше цих обстежень. Жодних відмов щодо обстежень у нас немає. Всі, хто має покази, визначені в стандартах надання медичної допомоги ковідним хворим. Є перелік станів і захворювань, за якими здійснюються ці обстеження. Наші медичні заклади чітко виконують ці стандарти»,- Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Говорили і про відновлення навчання в школах. Із 25 січня учнів початкової та старшої школи планують повернути за парти. Окремі предмети викладатимуть дистанційно.

«Ми радилися з управлінням транспорту про те, що пікове навантаження на громадський транспорт – це 8-ма година. І фактично о 8.45 відбувається зменшення навантаження на громадський транспорт. Тому освітній процес ми змістили до 8.30-8.40. Щодо кожного закладу розклад оприлюднено на сайті управління освіти»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії вже планують новорічні святкування на наступний рік

Говорили і про новорічні святкування. Мер зазначив, що в більшості українських міст розваги були стандартними.

«Ми вирішили перестрахуватися. Мінімізувати скупчення людей. На наступний рік будемо дивитися, як розвиватиметься епідемічна ситуація. Можливо, зробимо цікавішою центральну нашу…»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також під час наради обговорили ситуацію з тарифами на комунальні послуги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button