Суспільство (відео)

Відпочинок «з вогником»: на Чернігівщині оголошено 5-й клас пожежної небезпеки (Відео)

Зо два десятки людей загинули на водоймах області з початку року, у тому числі діти. Надзвичайники зазначають, що основні причини – це купання напідпитку, в не обладнаних для цього місцях, пустощі дітей на воді та те, що батьки залишають малечу без нагляду.

«Купатися краще за температури води не нижче як 17 градусів. Перебувайте у воді не довше ніж 20 хвилин, при чому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Купатися лише на спеціально відведених та обладнаних пляжах, де є рятувальні пости. Не пірнайте в незнайомих місцях. Не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм відвідувати місцеві ставки та річки», — Віталій Дасюк, начальник відділу нормативно-технічної роботи УДСНС України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробили як в Єгипті: перлина Чернігівщини переживає сезонний «бум» (Відео)

Аби застерегти від небезпеки громадян, надзвичайники разом із поліцією та екологічною інспекцією проводять рейди. Співробітники ДСНС області кажуть, що небезпека чатує не лише на воді. Цими вихідними на Чернігівщині переважав надзвичайний 5-й клас пожежної небезпеки. За прогнозами, подібна погода протримається і надалі. Однак при 4 та 5 рівнях небезпеки пожежу може спричинити і звичайний недопалок.

«Протягом пожежно-небезпечного періоду забороняється відвідувати хвойні ліси при оголошенні 5-го класу пожежної небезпеки, розводити багаття в лісі та лісопосадках. Заїжджати автомобілем до лісу, палити та кидати в лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки. Полювати в лісі з використанням вогнепальної зброї», — Олександр Івченко, речник УДСНС України в Чернігівській області.

Окрім цього, заборонено створювати смітники та спалювати відходи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button