Суспільство (відео)

«Водяну корову» на Борзнянщину привіз народний депутат України (Відео)

Проблема із заростанням ставків у селах Сиволож і Забілівщина Борзнянського району буде вирішена. За сприяння народного депутата Валерія Давиденка місцеві любителі риболовлі отримали справжній подарунок – їхні водойми було зариблено білим амуром.

«Спілка рибаків зв’язалася з депутатом. І вони нам безкоштовно виділили двісті кілограмів риби. Риба сортів білий амур і товсто лоб. Білий амур – це, кажуть, «водяна корова», він харчується заростями, чистить ставок, промиває воду», — Володимир Мангус, голова рибальської спільноти с. Сиволож.

«Сьогодні дуже класна подія. Сьогодні ми знаходимось у Борзнянському районі, в селі Сиволож, тут організувались місцеві рибалки, які звернулися до Валерія Миколайовича Давиденка як народного депутата по підтримку в зарибленні місцевого ставка», — Микола Торбєєв, помічник народного депутата України Валерія Давиденка.

«Дуже вдячний нашому депутату Валерію Миколайовичу, бо він дотримує свого слова. Минулого року він тут був на зарибленні, разом звернули увагу, що заростає ставок. І аби його врятувати, треба завести саме білого амура. Білого амура в народі називають «водяною коровою», — Володимир Бикович, заступник голови спілки рибалок с. Забілівщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царська риба повертається: зариблення головної річки держави

Рибальські спільноти цих двох сіл об’єднались, щоб спільними зусиллями відроджувати рекреаційну привабливість власних громад і боротись проти браконьєрства на воді. Коли риба підросте і віднереститься, обіцяють не робити водойми закритими – кожен місцевий матиме можливість цивілізовано порибалити в зариблених ставках.

«Важливо для всіх, тому що це ми розвиваємо популяцію, підтримуємо своє село. Прийду я зі своєю дитиною, прийду з вудочкою посиджу», — Роман Суховій, рибалка с. Сиволож.

«Ловля риби буде безкоштовна для всіх місцевих», — Володимир Мангус, голова рибальської спільноти с. Сиволож.

Місцевим вдвічі приємніше, що зариблення відбувається постійно і планомірно. Так, минулого року ці ж ставки зариблювали дзеркальним коропом і товстолобом. Допомога ж Валерія Давиденка полягає не тільки в збільшенні популяції риби. Підтримку отримують місцеві школи, покращується інфраструктура села. Допомагає завжди є там, де згуртована громада, де є бажання людей змінювати своє життя на краще.

«Дякуємо нашому депутату за підтримку, за розуміння, що він нас виручив у складний момент. Дуже йому велике спасибі! Нехай його Господь Бог оберігає, як кажуть», — Микола Шейко, голова спілки рибалок с. Забілівщина.

Громади сіл Сиволож і Забілівщина не перші і не останні, хто отримав таку підтримку від Валерія Давиденка. Так, тільки минулого року зарибненими на Борзнянщині були водойми в селі Велика Доч і річка Борзенка.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button