Суспільство (відео)

Врятований Штрих: у чернігівському ательє прихистили скалічену галку (Відео)

Галка Штрих красується перед дзеркалом. Уже рік птах живе в одному з приватних чернігівських ательє.

«Підібрали на вулиці пораненого птаха минулого року. Побачили у вікно, що хтось тріпоче крилами. Спершу один раз подивилися, потім дивимось – так само лежить, тріпоче… І вже вийшли забрали пташку. Принесли, в неї виявилося зламане крило й лапка обідрана»,- Тетяна Паляниця, власниця ательє.

Співробітники ательє самотужки лікували птаха. Мазали йому лапу, а пошкоджену частину крила довелося видалити. Допомагала рятувати птаха клієнтка, яка раніше працювала в зоопарку.

«Вона нам розказала, що це травма не першої свіжості, а три дні вже їй було»,- Тетяна Паляниця, власниця ательє.

Штриха спершу хотіли влаштувати в броварський притулок для птахів. Але там не захотіли забирати звичайну галку. Так пернатий і залишився жити в ательє, де для нього облаштували куточок.

«Ми вже шукали їй якийсь вольєр. Ну, от у Києві знайшли клітку для шиншили, ми їй купили та пристосували. А так у пташки є коритце, вона там ходить купатися, а на цьому подіумі – її улюблене місце. Залазить – і в дзеркало на себе дивиться»,- Тетяна Паляниця, власниця ательє.

Через травму крила Штрих не літає. Але це не заважає йому гордо розгулювати по ательє та зустрічати клієнтів.

«Перед кожним клієнтом вона подає голос. Потім, коли ми йдемо, вона нам кричить «Пока!», ну, каркає. Чекаємо, поки заговорить. У руки поки що не дається, але вже дозволяє себе гладити»,- Тетяна Паляниця, власниця ательє.

Власники ательє балують свого улюбленця різними смаколиками. Іноді їжу приносять і клієнти. Штрих полюбляє ласувати арахісом і гарбузовим насінням. Але найбільше йому подобаються зоофобуси, яких важко знайти в Чернігові, тому Тетяна Паляниця замовляє їх через інтернет.

«Коли приходжу на роботу, то тільки я його годую, бо решта боїться брати їх у руки, і він, поки я роздягаюся, ходить за мною по п’ятах і вимагає, щоб я його погодувала. Правда ж, Штрихуля?»,- Тетяна Паляниця, власниця ательє.

Доглядати за Штрихом допомагають усі співробітники ательє. Вони не тільки годують його, а й стежать за чистотою в клітці, самій майстерні та торговельній залі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button