Суспільство (відео)

Як часто повинні хворіти діти: чернігівський педіатр розвіяв міфи батьків про «поганий імунітет» (Відео)

Здорові діти – це запорука здорового суспільства. В сучасних реаліях більшість проблем дорослих бере початок у дитинстві – з недостатнього догляду за своїм здоров’ям.

«Педіатрія завжди була такою важливою структурою в медицині. Тому що діти часто хворіють, а діти – це наше майбутнє. І що краще ми запобігатимемо захворюванням у дитячому віці, то в подальшому дорослі, які були дітьми, не так часто хворітимуть і менше буде хронізації»,- Роман Поляков, лікар-педіатр КНП «Сімейна поліклініка» ЧМР.

Зараз, за словами педіатрів, у зверненнях левову частку займають «класичні» ГРВІ. Що цікаво, вірусні захворювання, які не переросли в бактеріальні, для дітей є нормою.

«Якщо дитина хворіє 8-10 разів за рік, і хвороби не закінчуються антибіотиками, пневмоніями, гайморитами, риносинуситами, бактеріальними захворюваннями. Якщо цим усе закінчується, то  треба шукати проблему в імунній системі. А якщо ГРВІ, то для дитини норма хворіти так часто, особливо якщо дитина відвідує садочок»,- Роман Поляков, лікар-педіатр КНП «Сімейна поліклініка» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статеве виховання: чому не варто залякувати дитину небезпекою інтимних стосунків (Відео)

Батькам у цьому випадку абсолютно не варто переживати.

«Не потрібно бігти одразу до лікаря, якщо в дитини 37.5. Нежить, покашлювання – це вже можна спостерігати. Тому що багато ГРВІ самі минають без будь-якого лікування»,- Роман Поляков, лікар-педіатр КНП «Сімейна поліклініка» ЧМР.

А от що викликає занепокоєння у сучасних педіатрів, то це почастішання нехарактерних для дитячого віку захворювань, які загрожують ще складнішими станами в дорослому житті.

«Почалася все-таки в нас є гіпертонічна хвороба. Раніше її було дуже мало, а зараз вона посилюється. Ожиріння почалося. Діти багато вуглеводів їдять. Ніхто не думає про здорове харчування. Булочку дають і ніхто не думає, що булочка – це додаткові вуглеводи, від яких формуються додаткові жирові запаси»,- Роман Поляков, лікар-педіатр КНП «Сімейна поліклініка» ЧМР.

За словами лікаря, загалом рецепти міцного імунітету однакові що для дітей, що для дорослих – повноцінний сон і харчування, мінімум стресів, своєчасні вакцинації та максимум активностей. А от чарівної пігулки, яка подарує здоров’я і яку шукають багато батьків, просто не існує.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button