Суспільство (відео)

Як правильно доставити букет додому, куди поставити та що налити у воду – поради флориста (Відео)

У минулому випуску ми ділилися секретами, як продовжити життя квітковим композиціям та окремим букетам. А тепер поговоримо про аспекти транспортування будь-якого букета – якщо ви придбали квіти взимку, їх неодмінно повинні запакувати в папір чи плівку, і краще в такому випадку не йти з букетом пішки містом, а скористатися транспортом. Інакше квіти можуть просто замерзнути дорогою.

«Навіть свіжий букет замерзне і потім від різкого перепаду температур – коли ви зайдете в тепле приміщення з холоду – він може зіпсуватися. Також я не радила б залишати квіти в машинах чи багажниках, дехто полюбляє їх таким чином приховати, щоб потім подарувати дівчині через деякий час.

Особливо треба розуміти, якщо це зима, то там буде дуже холодно, а якщо літо то, навпаки, задуха. І квіти таким чином можуть швидко померти, на жаль», — флорист декоратор Анастасія Кошицька.

Прийшовши додому, також одразу не несіть квіти до спекотної кімнати, наприклад, на кухню. Виберіть більш прохолодну кімнату у вашій оселі, аби квіти адаптувалися. Вазу вибираємо також, залежно від типу букета.

«Щоб усе ж таки якнайдовше продовжити життя квітам, я дуже раджу мати вдома кілька ваз. Одна – невисока, але ширша. Сюди можна ставити тюльпани, гіацинти, а також збірні букети які зараз доволі популярні. І мати високу вазу для троянд», — флорист декоратор Анастасія Кошицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продовжити життя букетам і композиціям – секрети від флориста (Відео)

Високі вази для троянд ми повністю наповнюємо водою, тоді як для тюльпанів наливаємо лише третину. У зрізаної квітки один із головних ворогів – це гниття. Щоб уповільнити цей процес, є кілька способів. І найперший із них – чиста ваза. Тому завжди мийте вазу в процесі заміни води, а також коли ставите новий букет. Елементарна гігієна допоможе зберегти квіти у вазі якнайдовше.

«Серед таких загальних правил: треба кожні два дні міняти воду, обов’язково мити вазу. Просто має бути чиста та холодна вода. Не треба туди додавати аспірин, доместос.

Єдине – є професійна підкормка, її можна придбати в квіткових магазинах. Вона допомагає квітам краще розкриватися і загалом вона трошки подовжує життя. Може бути у формі гелю чи порошку. Розрізаєте, підливаєте у воду, підрізаєте квіти одразу після магазину та ставите у воду», — флорист декоратор Анастасія Кошицька.

Ніколи не ставте квіти поблизу від радіаторів, кондиціонерів або під прямі сонячні промені. Сподіваємося, що наші поради допоможуть продовжити життя квітам і збережуть ваш гарний настрій ще надовше.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button