Суспільство (відео)

Як зміцнити імунітет вашої дитини: в Чернігові лікарі розповіли, які йогурти варто споживати (Відео)

Смаколики для дітей бувають різними. І йогурти, якщо вибирати серед усього смачного, зараховують до найбезпечніших, ба більше – навіть корисних. Проте, за словами фахівців, усе залежить від їх складу.

«Купуючи йогурт, бажано, щоб споживачі дивилися на склад. У складі не повинно бути цукру і якихось хімічних речовин, які дають забарвлення йогурту, якихось добавок ароматичних. Це некорисно і шкідливо для організму дитини»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

Справді, класичний натуральний йогурт – це неабияка користь, насамперед для дитини. Адже це безперебійна здорова робота шлунково-кишкового тракту і – як наслідок – імунітет без надуманих імуностимуляторів.

«Це молочнокислі бактерії. Це добре заселяє флору в кишківнику. Це корисно. Якщо хороша флора в кишківнику – це хороший імунітет»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетичне морозиво може спричинити смерть: у Чернігові лікарі розповіли про його шкоду для дитячого здоров’я (Відео)

«Ці йогурти повинні бути молочнокислі, без будь-яких добавок. Можна туди додавати свої ягоди, мед, горіхи тощо»,- Вероніка Лушнікова, гастроентеролог, лікар УЗД.

Якщо хочете зробити йогурт смачнішим, краще додайте щось свого, натурального. Думки ж чернігівців, коли вони відповідали на запитання, чи дають дітям магазинний йогурт, були різні.

«Звісно, це вибір кожної людини, але я не даю дітям. Я купую домашнє молоко і роблю з домашнього».

«А чому ні? – Даєте? – Так. А в чому вбачаєте користь? – Не знаю». 

«А що хорошого в тому йогурті? Там усе штучне».

Загалом же право вибору має кожен, але гастроентерологи радять особливо для дітей і підлітків не нехтувати правилами здорового харчування, адже саме в цей час закладаються основи здоров’я в дорослому віці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button