Суспільство (відео)

Які умови контракту резервіста: військкомати запрошують охочих до тероборони (Відео)

Для того щоб уміти захистити свій дім у разі ворожої агресії. На Чернігівщині військові запрошують усіх охочих відповідного віку долучитися до територіальної оборони.

«Резервістом може стати кожен громадянин України віком від 17 і до 60 років», — Віталій Кирилов, начальник служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Північ».

«Служити» за контрактом треба буде за місцем проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування призову, або Чи отримають чернігівські юнаки повістки цієї весни

«Територіальну оборону формують місцеві мешканці, які захищатимуть свій будинок, охоронятимуть об’єкти і воюватимуть на території свого району. Однак у разі нагальної потреби ТрО можуть виконувати завдання і в інших регіонах», — Віталій Кирилов, начальник служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Північ».

Під «службою» розуміємо проходження програми індивідуальної підготовки – 120 годин на рік – щонайменше раз на місяць у вихідні. Та щорічні збори від 10 до 30 днів, під час яких резервіст має всі такі соціальні пільги, як і військовослужбовець.

«Громадян інформують під час проведення навчань наступного року – до 1 грудня поточного року. У поточному році – під час підписання першого контракту. І якщо змінилися терміни підготовки резервістів, то не менше ніж за місяць», — Віталій Кирилов, начальник служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Північ».

Щоб стати резервістом, треба обрати військову частину, посаду та спеціальність, подати відповідну заяву з копіями паспорта, ідентифікаційного номеру та військового документа.

«Пройти медичний огляд. 5.50 – 5.57  Пройти перевірку рівня фізичної підготовки. Пройти професійно-психологічне тестування», — Віталій Кирилов, начальник служби зв’язків із громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Північ».

Завершальний етап – підписання контракту на термін від 3 до 5 років. Резервістами можуть стати навіть ті, хто не служив в армії та не стоїть на обліку у військкоматі.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button