Суспільство (відео)

Якщо ми несвідомі, ми все одно хворітимемо: чернігівці про коронавірусне «почервоніння» (Відео)

Чернігівщина може перейти до «червоної» карантинної зони. Це спричинить низку обмежень, що стосуватимуться різних сфер життя. Зокрема, не працюватимуть заклади культури, харчування тощо. Однак якщо 100% працівників і відвідувачів матимуть зелений сертифікат вакцинації, робота закладів буде дозволена. Чернігівці розповіли, чи допоможе введення «червоної» зони, на їхню думку, зменшити темпи поширення коронавірусу та кількість хворих.

«Напевно, зможе, але всі ж розуміють, що всупереч усім заборонам люди робитимуть те, що вони хочуть. Але це потрібно зробити, щоб потім уникнути якоїсь серйозної епідемії. Звісно, найбільше постраждає ресторанний бізнес. Безумовно, вдарить у якомусь сенсі».

«Якщо всі люди дотримуватимуться певної дистанції та запобігатимуть хворобі, носитимуть маски, робитимуть щеплення, то, звісно, ця «червона» зона і не потрібна саме в нашому регіоні, але ж показники дуже високі, тому вводиться «червона» зона».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концентрація першачків: чернігівці відреагували на оригінальну ідею міського голови (Відео)

«Подивіться, що робиться в транспорті, в магазинах. Через одного ходять у масці. І ніхто не вакцинується, люди похилого віку надто рідко. Я особисто вже двічі вакцинувалася. Якщо більше людей вакцину зроблять, то «червона» зона буде така «рожева». Будуть працювати і кафе, і магазини, якщо буде персонал вакцинований».

«Головне – це вакцинування. По-друге, люди мають дотримуватися всіх заходів, яких повинні дотримуватися – це масковий режим у приміщеннях і в транспорті. Тільки це допоможе. «Червона» зона, не думаю, що допоможе».

«Мій чоловік сказав, я погоджуюсь повністю».

«Обмеження спілкування людей. Маски щоб були весь час, вакцинація і все. Ну, якось із цим треба боротися».

«Кожна людина повинна нести сама за себе відповідальність. Я взагалі за мир в усьому світі. Допоможе – добре, ні – отже, люди повинні самі про себе думати».

«Що червона, що зелена. Роль відіграє не колір, а наша свідомість, наскільки свідомо ми до цього ставимося. Хоч би яка зона була, якщо ми несвідомі, то все одно будемо хворіти».

Наразі ж в області виявлено 325 нових випадків захворювання на коронавірус.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button