Суспільство (відео)

Янголи-охоронці на обпалених дошках: обереги майстрині з Чернігова (Відео)

Тетяна – майстриня з Чернігова. Її талант і вміння бачити прекрасне захоплюють. Її роботи чарують. В арсеналі мисткині – незліченна кількість технік, ще більше виробів. Усе своє життя пані Тетяна присвятила своїм численним хобі. Утім, війна принесла в її душу емоції, що змусили сконцентрувати свою увагу на одному – малюванні янголів-охоронців.

«Ангели в мене зявилися ще того року, влітку почала малювати. Якось зненацька, навіть не знаю чому, та вони почали з’являтися в моєму житті. Людям відгукувалися вони, купували одразу. А потім, коли почалася війна, за два тижні, мабуть, з’явилося бажання малювати їх знову, але з особливим змістом: з Україною, з планетою чи з хатинками. І людям це відгукувалося, вони почали писати, купувати, замовляти їх у мене», — Тетяна Войтик.

Натхнення пані Тетяна знаходить у людях і подіях. Образи самі сходять на неї, і тоді творчий потік вже не зупинити. Живість і сила її робіт чарують людей. Тому її ангели швидко розлітаються по домівках і серцях по всьому світу. Інколи люди розказують Тетяні свої історії та просять для себе оберіг.

«Одна мама попросила мене намалювати ангела для її сина, який зараз на війні. Я малювала до цього ангелів-дівчаток, із сердечками, будиночками. Але давно хотіла намалювати такого якогось янгола-охоронця. І так вона написала, так зворушила її сповідь мою душу, що того дня я знайшла підходящу дошку та зробила їй світлоносця. І він справді вийшов магічний. Вона ще казала, що поставить наразі з образами, аби син відчував підтримку і скоріше повернувся додому», — Тетяна Войтик.

Тетяна наділяє своїх янголів любов’ю та незламною силою Чернігова. Вірить, що її світлоносці здатні вберегти та захистити. Та найголовніше – що у це вірять ті, хто вже встиг обзавестися таким захисником від чернігівської майстрині.

«Мабуть, щось усе-таки є. Серед нас є янголи, люди, які нас підтримують. І я в свою чергу також підтримую тих, кому зараз це необхідно», — Тетяна Войтик.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button